Het internationale topconcours Jumping Amsterdam viert van 22 tot en met 25 januari haar 50ste editie! In de Amsterdam RAI volgen sport van het hoogste niveau en bijzondere shows elkaar op. De organisatie is er trots op dat voor deze bijzondere gelegenheid de London Metropolitan Police overkomt vanuit Groot-Brittannië. Met maar liefst 10 paarden komen zij naar de Nederlandse hoofdstad. Het optreden betekent een primeur op het Europese vasteland.

De ‘officers’ van de London Metropolitan Police laten in hun show zien meer met hun dienstpaarden te kunnen dan enkel de orde in de stad handhaven. De flitsende, zeer verrassende show is snel, modern en vergt grote behendigheid van ruiters en paarden. In thuisland Engeland zijn de politieruiters al jaren een kijkcijferhit. Op grote evenementen als de Olympia Horse Show en de Royal Windsor Horse Show krijgen zij keer op keer het publiek op de banken. Tijdens Jumping Amsterdam, waar de sfeer en het publiek ieder jaar geroemd wordt door de internationale ruiters, zal dat niet anders zijn.

Dankzij Winning Stables komt de London Metropolitan Police het jubilerende Jumping Amsterdam opluisteren. Winning Stables is een onderneming van de familie Winninghoff. De stal heeft veel talentvolle springpaarden, zoals P-Pilot W, die zich tijdens de vorige editie van Jumping onder Wout Jan van der Schans als tweede plaatste in de Grote Prijs. Winning Stables is ook eigenaar van een aantal goedgekeurde dekhengsten, van beroemde vaderpaarden als For Pleasure, Andiamo en Cassini I. De bijzondere show zal van vrijdag tot en met zondag plaatsvinden.

Naast de fantastische sport en de optredens van de London Metropolitan Mounted Police is ook de rest van het showprogramma tijdens Jumping Amsterdam van grote klasse. Zaterdagmiddag wereldkampioen vierspanrijden IJsbrand Chardon, zaterdagavond de  Jumping Polo Trophy, zondag de veelzijdige kinderochtend en de dressuuravond waarin Anky van Grunsven haar nieuwe troef aan het publiek presenteert!

Voor het complete programma kunt u kijken op www.jumpingamsterdam.nl. De kaartverkoop loopt via TopTicketLine, www.topticketline.nl of telefoon 0900-3005000.