Na 10 jaar is de FEI Jumping World Cup™ tijdens de zestigste editie van Jumping Amsterdam weer terug in de RAI. Het evenementencomplex en de prestigieuze springserie gaan al lang terug: in 1978 werd de eerste wereldbekerwedstrijd springen verreden in Amsterdam. De eerste drie edities nog op de oude locatie aan de Ferdinand Bolstraat en vanaf 1961 in de ‘nieuwe’ RAI aan het Europaplein.

Paul Riemens, bestuursvoorzitter van Jumping Amsterdam en CEO van RAI Amsterdam: “Deze editie van Jumping Amsterdam valt alles samen: het zestigjarig jubileum, de uitbreiding met een extra hal voor de standhouders en de wereldbeker springen terug op het programma. Een uitgelezen moment voor de RAI om als presenting sponsor van deze wereldbekerkwalificatie in te stappen. Jumping Amsterdam en de RAI delen een prachtige historie samen en het internationale paardensportevenement is een uitstekend voorbeeld van de veelzijdigheid van de RAI.”

Amsterdam is de voorlaatste kwalificatiewedstrijd van de Longines FEI Jumping World Cup™ seizoen 2018-2019 in de Western European League. Daarna vallen alleen in Bordeaux (FRA) voor de springruiters nog wereldbekerpunten te verdienen voor de finale in Gothenburg (SWE) in april. Tijdens Jumping Amsterdam is de Longines FEI Jumping World Cup™ presented by RAI Amsterdam op de vrijdagavond in het programma opgenomen (kwalificatierubriek) en op zondagmiddag 27 januari vormt de wereldbekerwedstrijd het slotstuk van de jubileumeditie. NOS Studio Sport zal hier ruim aandacht aan besteden.