Begin december deed Jumping Amsterdam een oproep aan alle jeugdige paardensporters. Voor de Bixiedemonstratie tijdens de Novotel Jumpertjes Kinderochtend op zondag 1 februari werd nog gezocht naar een deelnemer. De organisatie ontving tientallen aanmeldingen. De leukste inzending kwam van de negenjarige Lot Verheijden uit De Bilt met haar B-pony Pimmetje.  

De kinderochtend start om 8:30uur met de Bixiedemonstratie. Samen met onder andere Ava Eden Janssen, de dochter van Anky van Grunsven en Sjef Janssen, en Sanne en Emma Schröder, de kinderen van springruiters Ben en Wim Schröder, doet Lot Verheijden zondagochtend mee aan de estafette. “Ik vind het echt geweldig om straks tussen alle toppers te kunnen rijden,  ik heb er zoveel zin in!” Tijdens de demonstratie wordt ook uitgelegd wat Bixie inhoudt en wanneer ponyruiters aan deze speciale wedstrijden kunnen deelnemen.

Natuurlijk staan er nog veel meer leuke activiteiten op het programma. Zo kunnen alle jonge paardenliefhebbers kun kennis testen in het interactieve PaardenLeren spel dat in de hoofdpiste gehouden wordt onder leiding van Annemarie van der Toorn. Ook is er een show met trekpaarden, waarbij de kids worden uitgedaagd voor een potje touwtrekken of om plaats te nemen op het vliegend tapijt dat getrokken wordt door de sterke paarden. Na de pauze kan het publiek genieten van een voltigewedstrijd. Tot slot wordt het populaire paard/pony relais verreden, waarbij een internationale springruiter en een jong ponytalent een team vormen. Jeroen Dubbeldam en zijn dochter Nina nemen het in deze supersnelle springwedstrijd op tegen bijvoorbeeld Carry Huis in ’t Veld en Lily Engelsman en Niels en Nick Nanning.

Ook buiten de piste is er van alles te beleven. Ontmoet mascotte Jumper, je kunt ponyrijden en –knuffelen en in het promodorp is een show van het zangduo KonFetTi. Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam is aanwezig om handtekeningen uit te delen. Kaarten voor de Novotel Jumpertjes Kinderochtend kosten €10,- (4 t/m 12 jaar) en €15,- vanaf 12 jaar. Tot 4 jaar krijgen kinderen gratis toegang.  Bestel de kaarten op deze site.

Houd het allerlaatste nieuws over Jumping Amsterdam in de gaten via:
 www.facebook.com/JumpingAmsterdam,  www.twitter.com/jumpingadam  en  www.instagram.com/jumpingamsterdam.