Afgelopen week werd het beroemde kerstconcours in Londen gehouden. De Nederlandse parcoursbouwer Louis Konickx bouwde voor de eerste keer op de Olympia Horse Show. Ook in Amsterdam is Konickx verantwoordelijk voor de springparcoursen. De internationaal gerenommeerde parcoursbouwer neemt hiermee de taken over van Rob Jansen, die de functie negen jaar lang bekleedde.

Konickx had een lastig parcours neergezet in de kleine piste, met een uitermate lastige driesprong aan het einde. “Het liep allemaal precies zoals ik gehoopt en verwacht had. We hadden acht combinaties in de barrage, maar ook elf met slechts één springfout. Ook in de dubbelsprong kregen de nodige combinaties foutjes omdat ze op de uitsprong net te vlak werden”, aldus Konickx.

Het was Marc Houtzager (Rouveen) die met Sterrehof’s Tamino de overwinning pakte in de FEI Rolex wereldbekerwedstrijd. Van de acht in de barrage startgerechtigde combinaties was Houtzager niet alleen de snelste, maar hij bleef ook nog eens afgetekend foutloos, dankzij een fenomenaal springende Tamino. Gerco Schröder (Tubbergen), die met Eurocommerce London ook tot de barrage was doorgedrongen, noteerde daarin twee springfouten in de op één na snelste tijd en eindigde als zesde.

Jumping-ambassadeur en -adviseur Jeroen Dubbeldam kwam niet aan start in Londen, maar staat in de tussenstand nog op de zesde plaats.

Tussenstand wereldbeker West-Europese League (na 7 wedstrijden):

1) Sergio Alvarez Moya (Spa) – 75
2) Kevin Staut (Fra) – 63
3) Roger Yves Bost (Fra) – 39
6) Jeroen Dubbeldam (Weerselo) – 35
16) Maikel vand er Vleuten (Mierlo) – 23
36) Gerco Schr̦der Р11