De anticipatie voor de Lövsta Future Challenge International Dressage Tour is zich aan het opbouwen en maakt zich klaar voor zijn tweede seizoen. Opgestart in 2022, de tour biedt een platform voor de beste Europese U25 ruiters om te mogen rijden in internationale arena’s waar de FEI Dressage World CupTM worden gehouden.  

De tour komt terug voor een tweede seizoen en start het seizoen bij de World Cup Herning.  

 Jens Trabjerg, Sportdirecteur van de World Cup Herning drukt zijn enthousiasme uit: “World Cup Herning is trots om deel te zijn van de Lövsta Future Challange International Dressage Tour. Het grote support en de vraag hiernaar in 2022 liet zien dat jonge ruiters de wedstrijd en de opgedane ervaring die zij hier doen erg gewaardeerd worden. De seniorensterren die morgen rijden kijken ongetwijfeld terug naar hun deelname aan de Lövsta Future Challenge en zullen de grote impact die de wedstrijd heeft in hun atletische ontwikkeling hierin erkennen.” 

Naast de Wereldbeker Herning vindt de Lövsta Future International Dressage Tour plaats tijdens Jumping Amsterdam van 25 t/m 28 januari en Gothenburg Horse Show van 21 t/m 25 februari. Elk evenement omvat de U25 Grand Prix en Grand Prix Freestyle. 

Een verandering voor dit jaar is het weg halen van de “algemeen winnaar”, die werd toegekend aan de beste ruiter over alle onderdelen van de tour. In plaats daarvan wordt de ‘Overall Winners cheque’ ter waarde van SEK 100.000,- verdeeld onder alle deelnemende ruiters op de Göteborg Horse Show. 

Thea Bech, uitkomend voor Denemarken, is een van de deelnemende rensters die uitkijkt naar Herning dit weekend: ”Ik hou van het format van deze show. Het is zo’n geweldige manier om ervaring op te doen tijdens grotere shows en het is erg inspirerend door de sfeer en alle ruiters van wereldklasse. Ik ben zeer enthousiast om arena’s als deze te kunnen betreden!” 

  

De start en uitslagen van de Wereldbeker Herning vindt u hier.