Nadat de combinatie donderdagal overheerste in de wereldbeker kwalificatie van Lyon, waren Beatriz Ferrer-Salat en Delgado (v. De Niro) vrijdag  ook oppermachtig in de wereldbeker Kur. De Spaanse combinatie kwam tot een eindpercentage van 82.87%, waarbij de jury hen unaniem op de eerste plaats had staan. Een mooie prestatie voor het duo, dat tijdens het EK in Aken ook al een prachtige derde plek in de wacht sleepte.

Patrik Kittel (Zweden) en de aansprekende Deja (v. Silvano) prolongeerden de tweede plaats van donderdagochtend met 81.17%, terwijl Fabienne Lütkemeier (Duitsland) en de ervaren vijftienjarige D’Agostino FRH (v. De Niro) bezit namen van de derde prijs (79.85%). Marcela Krinke Susmelj en Smeyers Molberg (v. Michellino) vinden we met exact 78% terug op de vierde plaats, terwijl de Ierse Judy Reynolds met de KWPN gefokte Vancouver K (v. Jazz) de top vijf compleet maakte (77.42%).

Hans Peter Minderhoud en Glock’s Flirt (v. Florestan I) moesten zich op voorhand afmelden voor deze wedstrijd. De sympathieke vos stond eerder deze week plotseling met koorts, waardoor het team besloot om het paard uit voorzorg terug te trekken.

Tussenklassement

In het tussenklassement gaat Kittel met 37 punten aan de leiding, voor Krinke Susmelj met 33 punten. Inna Logutenkova (Oekraïne) vinden we met 30 punten op de derde plaats. Edward Gal mag zich met 20 punten en een vijfde plaats voorlopig beste Nederlander noemen.

Klik hier voor uitslagen.

Klik hier voor het tussenklassement.

Bron: mediapartner De Hoefslag, foto: FEI