Net als het NK belooft ook de wedstrijd op Jumping Amsterdam in de Lichte Tour een spannende strijd te worden. Vier selectiewedstrijden zijn er al geweest; vandaag was de vijfde, in Nieuw en Sint Joosland. Net als vorige week in Uden stuurde Madeleine Witte-Vrees de KWPN-dekhengst Charmeur (v. Florencio) naar de zege; goed voor een prachtige score van 74,67% én een startbewijs voor Amsterdam.

De Lichte Tour-rubriek op Jumping Amsterdam begint op donderdagavond 28 januari met de Prix St.Georges, waarna de beste combinaties zich nogmaals presenteren in de Intermediaire I Kür op zaterdagochtend. Voor de subtopruiters is het mooie kans om in de geweldige entourage van de RAI van start te gaan. Vorig jaar werd de finale gewonnen door Dinja van Liere met Duval’s Capri Sonne Jr. (foto). Zij heeft met Hexagon’s Conquest (v. Rubiquil) ook nu  een ijzer in het vuur en kan dus opnieuw de ereprijs in Amsterdam binnenhalen.

Naast Van Liere en Witte-Vrees wisten Denise Nekeman met Boston STH (v. Johnson), Emmelie Scholtens met de KWPN-hengst Dorado (v. Krack C) en Ingrid Gerritsen, eveneens met een KWPN-dekhengst, Valdez (v. Houston), zich te plaatsen. Alleen de selectiewedstrijd in Liempde op 27 december staat nog op het programma.

Bron: mediapartner Hoefslag