Springruiter Maikel van der Vleuten is vanmiddag tijdens het internationale paardensportconcours Jumping Amsterdam uitgeroepen tot de meest talentvolle ruiter van het jaar 2010. Het is voor de 22-jarige ruiter uit Mierlo de tweede keer in zijn sportcarrière dat hij deze titel toebedeeld krijgt.

“Deze tweede titel is een prachtige bevestiging voor Maikel, in de eindfase als jong talent in de lange weg naar de top van de senioren. Hij is al heel jong een succesvolle weg ingeslagen, die in 2006 al eens beloond werd met de titel Rabo Talent van het Jaar. Nu vier jaar later is deze tweede titel een mooie bevestiging dat hij zich als talent is blijven ontwikkelen en de successen verder heeft weten uit te bouwen. Maikel is een echte uitzondering door op deze leeftijd op senioren niveau uitzonderlijk goed te presteren”, aldus Rob Ehrens, bondscoach van de springruiters. Elk jaar is de piste Jumping Amsterdam het decor van de ontknoping van de verkiezing van het Rabo Talent van het jaar. Alle leden van het Rabo Talententeam 2010 maakten hun opwachting voor het in grote getale aanwezige publiek, waar Anky van Grunsven samen met de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS), Theo Ploegmakers, bekend maakte wie de prestigieuze titel werd toebedeeld. Uit handen van Jorike Grooters namens Rabobank Nederland ontving Van der Vleuten een cheque ter waarde van € 5.000,-. Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF, overhandigde de bloemen.

Ook de technisch directeur van de KNHS, Maarten van der Heijden, is enthousiast over de uitslag van de verkiezing: “Maikel is een bescheiden ruiter, die ondanks al het succes met beide benen op de grond blijft staan. Hij heeft bewezen succesvol in de top mee te kunnen draaien, iets wat uitzonderlijk is voor zijn leeftijd. Maar dat is niet het enige waarom Maikel een groot talent is. Hij is ook zeer sterk in het eerlijk en correct opleiden van jonge paarden. Daarnaast is hij communicatief erg vaardig en onderhoudt hij goede relaties met de mensen om hem heen.”

Bron: KNHS