In een bloedstollende ontknoping van de Anemone Horse Trucks Grote Prijs van Amsterdam presented by Stoeterij Sterrehof is Marc Houtzager met Sterrehof’s Edinus op een knappe vijfde plaats geëindigd. Een ontketende Simon Delestre won de barrage met zijn snelle Hermes Ryan.

Even leek het publiek in de uitverkochte RAI een ruim gevulde barrage te krijgen, toen na negen ritten er al vier foutlozen waren. Uiteindelijk wisten toch maar zeven ruiters de barrage te bereiken, waaronder de Nederlandse ruiters Marc Houtzager, Bart Bles en Maikel van der Vleuten.

Houtzager reed in het door Sterrehof gesponsorde hoofdnummer een gecontroleerde foutloze barrage, maar kon niet in de buurt komen van de uiteindelijke winnaars. Houtzager was blij met zijn vijfde plek: “Edinus is nog vrij onervaren. Van de nummers een en twee had ik zeker niet kunnen winnen. Dit was het maximale voor dit moment, dus ik ben zeer tevreden!”

Maikel van der Vleuten zag een balk vallen met Dana Blue en werd zesde, nadat het duo de dag ervoor het hoofdnummer nog wonnen. Bart Bles en zijn Israel van de Dennehoeve eindigde met een weigering op zevende plek.

Uitslag Grote Prijs van Jumping Amsterdam 2019
1. Simon Delestre (FRA) – Hermes Ryan, 0/0/30,62
2. Daniël Deusser (DUI) – Jasmien vd Bisschop, 0/0/31,94
3. Rolf-Göran Bengtsson (ZWE) – Oak Grove’s Carlyle, 0/0/32,03
4. Pieter Devos (BEL) – Jade vd Bisschop, 0/0/32,40
5. Marc Houtzager (Rouveen) – Sterrehof’s Edinus, 0/0/35,47
6. Maikel vd Vleuten (Someren) – Dana Blue, 0/4/31,02
7. Bart Bles (Babberich) – Israel vd Dennehoeve, 0/4/45,22

Kijk hier voor de volledige uitslag

Bron: KNHS

Foto: Digishots