AMSTERDAM (KNHS) – Jumping Amsterdam kreeg een fantastische climax met vijf Nederlanders die de prijzen verdeelden in de barrage van de Grote Prijs. Marc Houtzager reed als laatste in de barrage en schreef de viersterren Grote Prijs op zijn naam met zijn crack Sterrehof’s Calimero. “Super mooi om te winnen. Zeker omdat Stoeterij Sterrehof mede sponsor is van de Grote Prijs”, lacht winnaar Houtzager.

 

“Ik wist niet of ik op schema lag om te winnen, toen ik aan mijn barrage bezig was”, kijkt Houtzager terug op zijn overwinning. “Tussen hindernissen 1 en 2 maakte ik een galopsprong minder dan Michel en verder kon ik overal mooi door rijden. Super mooi dat ik als laatste starter win en zeker omdat mijn sponsor Stoeterij Sterrehof hier ook mede-sponsor is van de Grote Prijs is. Jumping Amsterdam is een fantastisch parcours. Het publiek leeft geweldig mee. Ik maak het niet vaak mee dat het in de prijsuitreiking blijft zitten en de ruiters zo waardeert.”

 

Houtzager verwees Michel Hendrix en de ruin Baileys naar de tweede plaats. “Ik heb zeker geprobeerd om hier te winnen”, vertelt Hendrix, die als tweede in de barrage startte. “Ik kreeg niet helemaal de goede afstand naar de eerste hindernis en moest daarna ene galopsprong meer maken. Het was een technisch moeilijke Grote Prijs en mooi dat er vijf Nederlanders in de barrage zaten.” 

Michael Greeve deed na Hendrix een hele goede poging, maar kwam slechts 0.35 seconde tekort om uiteindelijk derde te worden. “Normaal is mijn merrie Withey BB heel snel, maar ze is er een tijdje uit geweest, dus ik wilde niet alles riskeren en voor een vlotte ronde gaan. Ik ben heel tevreden met de derde plaats.

Frank Schuttert, winnaar van de Grote Prijs in 2013, reed met Chianti’s Champion de snelste tijd van de vijf ruiters, maar een springfout bracht hem op de vierde plaats. 

Kevin Jochems, lid van het KNHS Talententeam, beet het spits af in de barrage. De ruiter in dienst bij Leon Thijssen werd vijfde met Captain Cooper met 8 strafpunten.

Lisa Nooren, net als Jochems lid van het KNHS Talenteam, won op zaterdagavond het hoofdnummer en werd na de Grote Prijs gehuldigd als leading lady rider van het concours. Sanne Thijssen, collega van Lisa en Kevin uit het Talententeam, was op vrijdagavond de beste in de zwaarste rubriek.

Veel successen voor de Nederlandse springsport bij de Jumping Amsterdam, dat in 2019 zijn 60e editie viert met wederom de Wereldbekerwedstrijd springen op het programma.

Uitslag Anemone Horse Trucks Grote Prijs Jumping Amsterdam, powered by Stoeterij Sterrehof, 1.60m

  1. Marc Houtzager (Rouveen), Sterrehofs’s Calimero, 0 – 0, 41.30 sec
  2. Michel Hendrix (Kessel), Baileys, 0 – 0, 41.81 sec
  3. Michael Greeve (Veeningen), Whitney BB, 0 – 0, 42.16 sec
  4. Frank Schuttert (Ommen), Chianti’s Champion, 0 – 4, 40.14 sec
  5. Kevin Jochems (Sevenum), Captain Cooper, 0 – 8, 42.99 sec

Bron: KNHS
Foto: Digishots