Marianne Boerema reed vanmiddag met Casablanca (v.Corland) naar de overwinning in het ZZ-parcours. “Het was een lastige proef, niet eens dik gebouwd maar wel heel technisch,” vertelt Marianne over het parcours van Louis Konickx. “Hierdoor merkte je een goede splitsing in de deelnemers die kans hadden op de winst.”

Casablanca (v. Corland) is een paard met potentie voor het hogere werk. De negenjarige vosmerrie is in eigendom van Stal Dollard’s Studs uit Winschoten, waar Marianne stalamazone is. “Ik rijd Casablanca pas zes maanden, maar ze voelt heel fijn aan en het gaat tot nu toe heel voorspoedig.” Naast de paarden van Dollard’s Studs heeft Marianne ook op haar eigen bedrijf Boerema Sporthorses tien sportpaarden staan. Marianne had ook mooie kansen in de finales van de klasse M en Z vandaag, waar ze in zowel de laatste rubriek als in het 1,40m derde werd.

De 27-jarige Boerema had een nipte overwinning, Franklin Posmus deed nog hard zijn best maar kon de tijd niet evenaren. Tweehonderste van een seconde kwam hij te kort voor de overwinning met zijn snelle paard So It Be (v. Tadmus). De ruiter uit Zuidoost Beemster bleef hiermee wel Niels Tacken voor, die met de merrie Dutch (v. Meterik) een gooi deed naar de overwinning, en uiteindelijk derde werd.

Uitslag finale klasse ZZ:  http://bit.ly/1KHuYSw

Foto: Digishots