In de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden in Emmeloord op 12 oktober waren het vooral de amazones die hoog wisten te scoren. Bij de vierjarige dressuurpaarden deed Marieke van der Putten goede zaken door met Kuvasz RS2 en Keano RS2 als eerste en als tweede te eindigen. In de rubriek voor vijfjarigen was het Charlotte Fry die met de winst naar huis ging.

De wedstrijd in Emmeloord kende een sterk deelnemersveld en dat is ook terug te zien in de hoge waardering van punten. De deelnemers in de rubrieken voor vier- en vijfjarigen werden beoordeeld door juryleden Willemien Blanken-Van der Scheer en Paulien Alberts die erg onder de indruk waren van de prestaties in de ring. Willemien vertelt: Het was voor ons echt een fijne wedstrijd om te jureren met alle mooie, goede en kwaliteitsvolle paarden die voorbij kwamen. Bij de vierjarigen reed Marieke van der Putten twee zeer goede paarden die erg aan elkaar gewaagd waren. Wij vonden Kuvasz net een wat harmonieuzer beeld geven met een goede uitgestrekte draf en plaatsen hem daarom als eerste en Keano als tweede. Achteraf hoorde ik van Marieke dat ze Keano eigenlijk wat fijner vond rijden, maar dat kan natuurlijk. Het zijn sowieso twee paarden met veel kwaliteit die vast nog een mooie toekomst tegemoet gaan. Maar ook Forza van Seth Boschman die als derde eindigde liet absoluut veel kwaliteit zien. Dat paard kan zeker fantastisch lopen, hij mocht alleen iets actiever en met wat meer expressie voorgesteld worden.

Vijfjarigen

De hoogste score van de dag ging naar Charlotte Fry die Jeroen Leatherdale G naar een percentage van 83,4% reed. Maar het paard Jayson waarmee ze als vierde eindigde toonde ook veel potentie en als het aan de jury lag had deze eigenlijk bovenaan moeten eindigden. Willemien legt uit: Met Jayson reed Charlotte Fry heel sterk en hij liet ook geweldige gangen zien. Echter reed ze tijdens de proef tweemaal de uitgestrekte galop op de volte en dat is niet toegestaan. Dat heeft haar een aantal zeer waardevolle punten gekost wat erg jammer is. Verder liepen de paarden Just Wimphof en Johnny Depp van Renate van Uytert ook heel fijn en zaten ook erg dicht bij elkaar. Eigenlijk de gehele top vier presteerde heel sterk en dat uit zich in allemaal mooie scores van boven de 80 procent.

Tussenstand
Er zijn inmiddels zeven wedstrijden van de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden dit seizoen verreden en dat zorgt voor een spannende tussenstand. Met nog twee wedstrijden te gaan voor de halve finale in Harmelen op 14 december gaat Vai Brunktink aan de leiding met Kilimanjaro met 45 punten. Gevolgd door Nora van Houten-Vos en Kenndale op de tweede plaats met 40 punten. 
Ook bij de vijfjarigen staat Vai Bruntink met 40 punten bovenaan, ditmaal met Jatilinda. Het gaat wel om een gedeelde eerste plaats aangezien Marie-José Timmermans en Femme Fatale eveneens 40 punten hebben.

Uitslagen Subli competitie Emmeloord 12oktober 2019

Vierjarigen

Vijfjarigen