Brakel, 19 januari 2024

Remy van Kesteren, Karsu en Joost Peters slaan de handen ineen!

Amazone Marlies van Baalen heeft samen met topharpist en alleskunner Remy van Kesteren, de fenomenale zangeres en pianiste Karsu en de geweldige kür-specialist Joost Peters een bijzondere nieuwe kür op muziek gemaakt voor haar toppaard Habibi DVB, welke tijdens de wereldbekerwedstrijd van Jumping Amsterdam in première zal gaan.

Marlies: “Habibi DVB is het paard waar ik vorig jaar Nederlands dressuurkampioen mee ben geworden en waarmee ik de kürfinale tijdens het Europees kampioenschap in Riesenbeck heb mogen rijden. Habibi had nog geen eigen kür en dus werd het hoog tijd om daarmee aan de slag te gaan.

Nadat we Remy hadden zien spelen tijdens een optreden, hebben we hem benaderd of hij de kür zou willen componeren en hebben we Remy en Joost samengebracht. En thuis zijn wij enorm fan van Karsu, dus ik ben dolgelukkig dat ze allemaal wilden meewerken! Het doel was om een hele bijzondere kür te maken, die op ons lijf geschreven is en waar het publiek van kan genieten. Ik denk dat we daarin geslaagd zijn!”

Wat de kür bijzonder maakt, is dat het een samenwerking van toptalenten uit verschillende disciplines is, resulterend in een prachtig muziekstuk dat harmonieus, filmisch en krachtig is. Remy van Kesteren heeft de kür gecomponeerd en geproduceerd, in samenwerking met Joost Peters, terwijl de zang verzorgd is door Karsu.

De kür vertelt een verhaal over vriendschap en is een ode aan de samenwerking tussen paard en amazone, waar de toeschouwer wordt begeleid door een mooie choreografie, welke is gemaakt door Marlies en Coby van Baalen. De harp staat centraal en dat is tot op heden een unicum voor een kür op muziek. Professionele blazers, percussionisten en strijkers completeren het geheel.Marlies: “Er staan dit jaar mooie wedstrijden op de kalender waar ik hoop met Habibi deze kür te mogen rijden. Ik ben Remy, Karsu en Joost ontzettend dankbaar voor hun geweldige samenwerking.

Het is enorm inspirerend om hen aan het werk te zien en ik vind het eindresultaat ronduit fantastisch!”

Als alles volgens plan gaat, is de nieuwe kür van Marlies en Habibi DVB op zaterdagmiddag 27 januari te horen in de RAI tijdens de wereldbekerwedstrijd van Jumping Amsterdam.

Remy van Kesteren: “Ontzettend eervol om gevraagd te worden om een nieuwe compositie voor deze bijzondere combinatie van paard en amazone te maken. Ik had nog nooit voor een kür geschreven maar, eerlijk gezegd, schreef de muziek zichzelf. Op beeld zag ik de bewegingen van Habibi en dat was zo inspirerend… de combinatie van harp en strijkers laat het paard echt dansen en dan die prachtige zang van Karsu erbij: een droom samenwerking! Ik kan niet wachten om te zien en horen hoe de muziek straks tijdens de kür tot leven zal komen.”

Karsu: “Ik voel mij enorm vereerd om middels mijn stem een bijdrage te mogen leveren aan dit bijzondere project. Hopelijk is dat ook terug te horen in de muziek en geeft het Marlies en Habibi het juiste gevoel dat zij nodig hebben om een verpletterende indruk achter te laten bij de jury en het publiek. Nog veel belangrijker; dat zijzelf genieten van deze droomvlucht waarin muziek, mens en dier samensmelten tot één!”

Joost Peters: “Deze kür benadrukt perfect de lichtvoetigheid en harmonie tussen ruiter en paard die tekenend is voor de moderne dressuur.”

Irene Verheul, directeur Jumping Amsterdam: “We zijn ontzettend enthousiast om Marlies van Baalen en Habibi DVB te verwelkomen op Jumping Amsterdam, waar ze haar nieuwe kür zal rijden tijdens de FEI World Cup dressage presented by Vriendenloterij. Voor een ruiter en paard is een nieuwe kür op muziek niet zomaar een verandering, het is een artistiek samenspel op het hoogste niveau en vergt optimale afstemming. We zijn blij deze primeur in huis te hebben en kijken uit naar deze mooie toevoeging en een onvergetelijke middag vol harmonie. Ik weet zeker dat ons publiek hun waardering aan dit duo gaat tonen!”

Foto: Digishots

Voor meer informatie over Marlies van Baalen:

www.dressuurstalvanbaalen.nl en www.instagram.com/marliesvanbaalen

Voor meer informatie over Remy van Kesteren: www.remyvankesteren.com

Voor meer informatie over Karsu: www.karsu.nl

Voor meer informatie over Joost Peters: www.joostpeters.nl