Tijdens afsluitende dressuuravond van Jumping Amsterdam kwamen ook een vijftal combinaties aan de start in de Rabo Future Test. In deze wedstrijd ging de overwinning naar de inmiddels twintigjarige  hengst BMC Kigali met Marrigje van Baalen (Brakel) in het zadel.

“Ik ben heel erg tevreden over de draf en ook de piaffe en passage gingen erg lekker”, zei een zeer gelukkige Van Baalen. Els Mouw, die tijdens deze wedstrijd als voorzitter van de jury fungeerde, vertelde te hebben genoten. “Marrigje reed een hele mooie constante proef, waarbij Kigali steeds mooi bovenin bleef lopen. De eerste passage was zeer goed en steeds werden fraaie overgangen getoond. In de wissels en de pirouettes bleef de balans goed bewaard”, aldus Mouw.

Op de tweede plek eindigde Lorraine van den Brink (Tiel) met de 18-jarige BMC Murdock. Ook deze amazone leverde een zeer aansprekende foutloze prestatie af. In de passage toonde Murdock erg veel uitstraling, het leek alleen af en toe of het paard even onrustig was in de aanleuning. Op de derde plek eindigde Diederik van Silfhout (Lunteren) met de over veel uitstraling beschikkende 14-jarige Ruby.

Bron: KNHS

Foto: Digishots