Vanochtend was het populaire paard-pony relais weer onderdeel van het programma van de Novotel Jumpertjes Kinderochtend, waarbij een internationale springruiter en een jong ponytalent een team vormden. In totaal streden 11 combinaties voor de titel. Als eerste aan de start zette Mart Ijland en Willem Greve een foutloze en supersnelle tijd neer die goed genoeg bleek voor de overwinning.

Duo’s als Senna en Mischa Everse, Lars en Ben Schroder, Nina en Jeroen Dubbeldam en Yannick Janssen van Grunsven en Piet Raijmakers Jr probeerde met scherpe bochten en spectaculaire lijnen aan de tijd van Mart te komen maar slaagde daar niet in.De tien-jarige ruiter had zijn pony Pialotta gezadeld voor de wedstrijd: “Pialotta is achttien jaar. Ik rijd haar nu 2 jaar en dit was mijn laatste wedstrijd met haar. Ik ben heel blij! Ik moest best lang wachten dus het was best wel spannend”. Zijn moeder vult aan: “Ik heb nog twee andere D-ponies en anders wordt het een beetje veel. Pialotta mag nu een andere ruiter blij maken!”

Dat Mart een van de talenten voor de toekomst is blijkt wel uit het feit dat hij gisteren ook regiokampioen is geworden en vorig jaar deze rubriek ook al op zijn naam schreef. Toen vormde hij een duo met Sjaak Sleiderink.

 

Bekijk hier de volledige eindstand.

Bekijk hier de winnende rit van Mart en Willem