Nederlandse ruiter Marten Luiten behoud zijn winnende reeks in de Lövsta Future Challenge International Dressage U25 Tour. Zijn indrukwekkende freestyle werd beloond met een score van 76.82%, een score hoog genoeg om te winnen in een sterk U25 deelnemersveld.  

“Ik ben erg blij met hoe ik heb gereden vandaag, vooral met het galop onderdeel. Gisteren was ze een beetje onder de indruk van de ring, maar ze was een stuk relaxter vandaag en ik had een beter gevoel. Het is zo’n eer om te mogen rijden op een show met zo’n hoog niveau. We doen hier zowel ervaring als inspiratie op, vooral als je kijkt naar al de World Cup ruiters.” verteld Marten na de proef.  

Het was inderdaad een sterk deelnemersveld. Om terecht te komen in de top 3 was een score boven de 75% nodig. De tweede plaats ging naar de Deense ruiter Sophia Ludvigsen met de negen jarige Blue Hors Quintana, met een score van 75,64%. De derde plek ging naar ook naar Denemarken, met een score van 75.33% haalde Thea Bech en Dionisos net niet de tweede plaats.  

De Wold Cup in Herning is de eerste wedstrijd in een totaal van drie wedstrijden in de Lövsta Future Challenge International Dressage U25 Tour. De tour creëert de kans voor U25 ruiters om te rijden op internationale arena’s waar de FEI Dressage World CupTM wordt gehouden. De volgende wedstrijd is op Jumping Amsterdam, 25 t/m 28 januari 2024, waarna de tour eindigt in de Gothenburg Horse Show, 21 t/m 25 februari 2024. Elke wedstrijd bestaat uit een U25 Grand Prix en een Grand Prix Freestyle.  

Tinne Vilhelmson Silvén, oprichter van de Lövsta Future Challenge, was enthousiast om de uitslag van de klasse van vandaag.  

“Het is ongelofelijk om te zien dat er zo’n grote interesse is in onze tour. De kwaliteit van zowel de paarden als de ruiters is ontzettend hoog; de meest van hen zijn dan ook al deelnemers in de internationale Grand Prix.” 

Uitslagen van de Lövsta Future Challenge kunt u hier vinden

Bron: Lövsta Future Challenge