Matthew Sampson: ‘Candy Girl is klein van stuk, maar goud waard’

Matthew Sampson wilde altijd al rijden op Jumping Amsterdam. Dit jaar lukte het voor het eerst om een startbewijs voor het topevenement in de RAI te bemachtigen. En gelijk de eerste proef was het raak: Matthew Sampson won met MGH Candy Girl (v. Sligo Candy Boy) de openingswedstrijd, een 1.40 m direct op tijd om de Pearlcard Prijs. Angelica Augustsson Zanotelli was eenhonderdste van een seconde langzamer en werd tweede, Jur Vrieling reed zich met Lhynara ook op het podium.

 ‘Altijd competitief’

“Ik had geen andere ruiters zien rijden”, vertelt Matthew Sampson als hij Candy Girl na afloop van de ereronde uit de bak met wortels en paardensnoepjes heeft laten eten. “Maar ik kon dit parcours wel aan Candy Girl overlaten. Het is een kleine merrie, maar goud waard. Altijd competitief en als ik wil kan ik met haar heel snel zijn. In Mechelen won ze een rubriek, in Londen was ze een keer derde en een keer eerste, ik kan altijd op haar vertrouwen.”

Fingers crossed

”Ik heb altijd al een keer op Jumping Amsterdam willen rijden. Er zijn een hoop strijdlustige ruiters hier. De faciliteiten zijn fantastisch. En de ring en het publiek zijn hier ook geweldig. Ik ben heel blij dat ik hier ben. Fingers crossed voor de komende dagen. Hopelijk finishen we zoals we gestart zijn.”

Written by Eline Korving – In cooperation with Horses.nl

READ MORE