Het mega indoor evenement in Nijkerk was voor Mendistrict Oost de wedstrijd waar de selectie voor de felbegeerde startplaatsen voor Mennen in Mokum werden bepaald. Vijf combinaties zullen het district vertegenwoordigen, aangevuld door Nederlands en Europees kampioen vierspannen Theo Timmerman.

Dit keer mogen ook enkelspan pony’s aan de start verschijnen. In de finale in Nijkerk zat één deelnemer uit Oost, nl. Marissa Schuiling uit Herveld. In de twee voorrondes was ze de beste, in de finale reed ze twee ballen eraf, maar ze mag Oost wel vertegenwoordigen in Amsterdam.Milou Huisman was met Cresendo een seconde langzamer dan winnares Elsbeth Broekhuis bij de enkelspan paarden. Broekhuis ziet af van deelname aan Mokum, dus zal Milou Huisman naar Amsterdam afreizen.

De finale rubriek tweespan paard bevatte alleen deelnemers uit Oost. Renate Höfkes uit Winterswijk was alle mannen te snel af en won.

De felle strijd bij de tweespan pony’s werd beslist door de Fries Jurjen Reijenga. Favoriet uit de voorrondes Ariena Kleijer uit Nijkerk kon in de finale niet scherp genoeg rijden. André Mijnssen uit Ermelo zal met Dip en Dap het district vertegenwoordigen. Aart van de Kamp jr. was bij de vierspan pony’s oppermachtig. Dank zij een mega snelle foutloze rit won hij deze spectaculaire rubriek en zal hij met plezier in Mokum voor District Oost rijden.

Enkelspan pony: Marissa Schuiling (Herveld)
Tweespan pony: André Mijnssen (Ermelo)
Enkelspan paard: Milou Huisman (Putten)
Tweespan paard: Renate Höfkes (Winterswijk)
Vierspan pony: Aart van de Kamp jr. (Ermelo)

Bron: Hoefnet.nl