In de Mercedes-Benz Prijs (1.45m) heeft Karim Elzoghby met Colour Girl (v. Cormit) in een spectaculaire rit de titel op zijn naam geschreven. Constant van Paesschen en Diamanthina Van T Ruytershof (v. Diamant De Semilly) kwam dichtbij maar redde het net niet. De derde plek was voor Maikel van der Vleuten en VDL Groep Eureka (v. Chin Chin).

Van der Vleuten startte voorin het veld als 9e combinatie en zette een zeer snelle tijd neer van 25,15 seconde. Lang hield hij de koppositie vast maar hij moest de titel afstaan toen de Egyptenaar met een bijna onmogelijke wending voorlangs de I Amsterdam hindernis dik een seconde sneller over de finishlijn kwam (24,12 sec.) De jonge Belg Van Paesschen gaf alles en dat resulteerde in een fraaie tijd van 24,60 sec. en daarmee een 2e plek.

“Colour Girl heeft al wel ervaring met dit soort concoursen en ik vind het mooi om dit soort risico’s te nemen. Het is een mooie leerschool voor haar op deze manier. Zij is eigenlijk altijd goed, nu ik nog” lachte Elzoghby na zijn rit.  

Bekijk hier de volledige uitslag