HAGESTEIN (KNHS) – Zaterdag 12 juli is tijdens Concours Bosgoed Hagestein de eerste competitiewedstrijd van KNHS-GP People Trophy verreden. Deze nieuwe ZZ-springcompetitie is een samenwerking tussen de KNHS en GP People. Zeven combinaties haalden op het prachtige terrein van Ton Agterberg een startbewijs voor de barrage. Michel van der Knaap (Putten) was met Stand By de snelste foutloze combinatie en werd daarmee de winnaar van deze eerste competitiewedstrijd van de KNHS-GP People Trophy.

In totaal verschenen er 22 ruiters en amazones aan de start van deze ZZ-springcompetitie in Hagestein. Hiervan wisten zeven combinaties een foutloze eerste ronde te rijden. In de barrage bleek het toch iets moeilijker om foutloos te blijven. Anne van Vulpen (Vleuten) en Rick Janssen (Merselo) reden weliswaar een snellere tijd dan de uiteindelijke winnaar maar incasseerden een springfout in de barrage. Dit lukte Arjenne van de Berg (Overberg) met Kluivert, Marco Sas (Oostwoud) met Savita WH en Michel van der Knaap (Putten) met Stand By echter wel. Met 0,18 seconden voorsprong op de nummer twee won Michel van der Knaap (Putten) met zijn paard Stand By. Dezelfde combinatie werd afgelopen maart nog derde tijdens het KNHS-Indoorkampioenschap in Ermelo. De tweede plaats was weggelegd voor Marco Sas (Oostwoud) met Savita WH.

Om in aanmerking te komen voor deelname aan Jumping Amsterdam moeten de ruiters meedoen aan minimaal drie competitiewedstrijden. De beste twintig combinaties ontvangen een startbewijs voor de finale.

Deze springcompetitie is een resultaat van de samenwerking tussen sponsor GP People uit Almere en de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie in Ermelo. GP People detacheert medewerkers op administratief, commercieel en office gebied bij reguliere opdrachtgevers. Het bijzondere van GP People is dat het bedrijf zich vooral richt op medewerkers die actief of geïnteresseerd zijn in het buitenleven en de paardensport. Meer informatie: www.gppeople.nl .

Uitslag Hagestein
1) Michel van der Knaap met Stand By (Putten) 36,38 (0)
2) Marco Sas met Savita WH (Oostwoud) 36,70 (0)
3) Arjenne van de Berg met Kluivert (Overberg) 37,03 (0)
4) Anne van Vulpen met Parceleen (Vleuten) 36,22 (4)
5) Rick Janssen met Pointer (Merselo) 36,32 (4)

Kalender selectiewedstrijden
– Hoofddorp 16 augustus 2008
– Eindhoven 30 augustus 2008
– Hoogland 20 september 2008
– Lisse 19 oktober 2008
– Maassluis 16 november 2008
– Roosendaal 12 december 2008
– Amsterdam 22 januari 2009 – FINALE –