Nadat zij gisteren ook al de Grand Prix kwalificatie op naam schreven,  noteerden Hans Peter Minderhoud en Glock’s Flirt vanmiddag eveneens de zege in de Wereldbeker Kür van Stockholm.  Ook Adelinde Cornelissen mocht tevreden zijn. Haar inmiddels achttienjarige Jerich Parzival N.O.P. (v. Jazz) maakte in Zweden zijn rentree in de sport, nadat hij na de Grand Prix van CHIO Rotterdam nog de aftocht blies. Een fris ogende vos en een stralende Adelinde dansten vanmiddag door de baan, waarna de jury hen beloonde met 78.77% en de derde plaats.

Minderhoud en zijn sympathieke nakomeling van Florestan I toonden een zeer aansprekende proef, waarbij de jury negens kwijt kon voor de appuyementen en pirouettes. Daarnaast regenden het vele achten. In de changementenserie om de pas kreeg het duo te maken met een kleine storing, maar dat mocht de pret verder niet drukken. Een score van 80.95% bleek voldoende voor winst en ook nog eens een nieuw persoonlijk record! Een fraaie rentree voor de veertienjarige Flirt, die tijdens CHIO Rotterdam (juni) voor het laatst in de baan verscheen.

“Dit was goed. Ik ben hier heel blij mee”, is Minderhoud’s reactie na de overwinning. “Glock’s Flirt liep een super goede proef. Ik kwam wat langzaam in voor de changementen om de pas en daardoor kregen we een klein foutje. Daarna pakte hij het heel goed op. Glock’s Flirt heeft in Stockholm twee dagen heel goed gelopen. Net als vorig jaar wonnen we ook de Grand Prix. Ik was er op gebrand om vandaag de Kür ook te winnen, omdat we vorig jaar tweede werden.” Minderhoud heeft een verklaring voor het goede presteren. “De oefeningen zijn steeds meer bevestigd. Ik ken Glock’s Flirt nou ook wat langer en dat werpt wel zijn vruchten af. Met Glock’s Flirt rijd ik in december de wereldbekerwedstrijd in Londen, volgende week ga ik met Glock’s Romanov naar Salzburg om punten te verdienen.”
Minderhoud laat ook weten Johnson naar Amsterdam mee te nemen!

Bron: Hoefslag, FEI