In het Deense Odense is dit weekeinde het wereldbekerseizoen voor de dressuurruiters van start gegaan met een spetterende zege voor Hans Peter Minderhoud (Harskamp) met I.P.S. Tango (v.Jazz). Minderhoud scoorde maar liefst 79.300%, en dat nadat hij in de Grand Prix op zaterdag op 71.340% was blijven steken.

Hans Peter straalde na zijn rit van oor tot oor. “We hebben echt een hele goede proef neergezet en we kregen van de jury voor de pirouettes een enkele negen, maar voor de passage en de drafappuyementen kregen we heel veel negens. Daarnaast bleven we bijna helemaal foutloos. In de eners kregen we een fout, maar dat kon ik herstellen door ze nog een keer te rijden en toen waren ze foutloos. Als dat foutje er niet was geweest hadden we op zeker boven de 80% gescoord!”, aldus Minderhoud, die van mening was dat de KWPN-goedgekeurde dekhengst super in vorm is en met heel veel ras en uitstraling zijn werk verrichtte. “Het was een geheel andere rit dan de Grand Prix. Die is bij ons feitelijk mislukt. Vandaag was ik er enorm op gebrand om een topprestatie neer te zetten en dat is gelukkig gelukt”, vertelde Minderhoud, die in de Grand Prix van zaterdag als derde eindigde.

Jenny Schreven (Weert) leverde met de inmiddels negentienjarige Krawall, die werkelijk onverslijtbaar lijkt, een zeer goede prestatie door als vijfde te eindigen. “Dit paard blijft me nog steeds verbazen. In de Grand Prix werden we vierde en nu in de Kür vijfde. Ik ben er heel erg blij mee”, aldus Schreven.

Ruiters in de Reem Acra World Cup™  (west Europa) hebben tien kansen om zich te kwalificeren voor de finale. De eerstvolgende wedstrijd is Lyon (FRA), gevolgd door Stockholm (ZWE), London (GBR), Frankfurt (GER), Mechelen (BEL), Amsterdam (NED), Neumunster (GER), Gotenburg (ZWE) en ‘s Hertogenbosch (NED) met de finale in april in Leipzig (GER).

Bron: KNHS