De tweede editie van de Jumping Talent Sale, aan de vooravond van Jumping Amsterdam op woensdag 27 januari in de RAI Amsterdam, mag rekenen op grote belangstelling van kopers uit binnen- en buitenland. “Diverse paarden die vorig jaar verkocht zijn in de Jumping Talent Sale   presteren momenteel goed in de sport, dat is de beste promotie die je kunt hebben voor een veiling,” zegt Wim Schröder. Hij vormt samen met zijn broer Ben, Jeroen Dubbeldam en Mario Everse de selectiecommissie van de eliteveiling van jonge springpaarden.

Na een zorgvuldige selectieprocedure komen alleen de allerbeste springpaarden naar de RAI Amsterdam. Professionele trainers en ruiters hebben ervoor gezorgd dat deze sportpaarden voorbereid zijn op een internationale carrière. De initiatiefnemers hebben een indrukwekkende staat van dienst als selecteurs van toppaarden. Zo ontdekten zij de wereldberoemde voshengst Glock’s London N.O.P., het paard dat individueel- en teamzilver won op de Olympische Spelen in Londen. Tijdens de eerste editie van de Jumping Talent Sale in 2015 werden 21 springpaarden verkocht met een gemiddelde opbrengst van ruim €116.000,-   en een totaalbedrag van ruim €2.4 miljoen euro. Een aantal van deze paarden doet inmiddels internationaal van zich spreken. Dakota (Carolus II x Padinus) heeft met Jenny Johansson aansprekende resultaten geboekt in diverse Youngster-rubrieken. Elpee (Toulon x Indoctro) is momenteel een van de beste jonge springpaarden in Zweden onder het zadel van Victoria Almgren en Daddy Cool (Douglas x Radisson) is met de Russische Maria Madenova succesvol actief op 1.40m-niveau.

“Ook dit jaar is het gelukt om een fijne collectie samen te stellen en is er al veel belangstelling van kopers uit heel Europa en zelfs Amerika,” zegt Wim Schröder. “We krijgen veel telefoontjes van potentiele kopers die speciaal naar Nederland komen om veilingpaarden uit te proberen. We hebben dit jaar een selectie met geschikte paarden voor jeugd- en de betere amateurruiters, maar ook voor professionele ruiters die hoge sporteisen stellen.”

Veilingselectie Jumping Talent Sale 2016

naamvadermoedersvader
Cassedy HCassini Boy JuniorArgentinus
Starco van het Vijvenbos ZStolzenbergDarco
Granblue-FZirocco Blue VDLZürich
EsquiliaKashmir van SchuttershofAdlantus As
Ferarri FCampbell VDLAhorn
Giovanni SBerniniNumero Uno
FreedomNamelus RMermus R
Gaillard’s SonGaillard de la PommeAhorn
George Z.G.ClintonNamelus R
Golden FlameApplausGlennridge
Capone VK ZCanabis ZCavalier
Bangle SRChin ChinQuidam de Revel
Finalist FortunaQuality TimeOrion Fortuna
GallengerArezzo VDLArmstrong
FelippaConnorCristo
Fantasy BBCardentoIndorado
FlowerStakkatoCalypso II
G-LimeSpartacusLux
Crystal ClearCancaraBarinello
GeorgiaUstinovBachus
Camatcho ZCalvaro ZChellano Z
Great PleasureBerniniFor Pleasure
Carlana ZCancara ZHemmingway

Programma Jumping Talent Sale op woensdag 27 januari 2016 in de RAI Amsterdam:
14:30 uur opening
15:00 uur presentatie van de veilingpaarden, onder het zadel
19:30 uur aanvang veiling
22:30 uur einde veiling

Tijdens de presentatie zijn de stallen toegankelijk voor bezichtiging en kunnen paarden eventueel worden geprobeerd. Voor het uitproberen van de paarden voorafgaand aan de veilingdag kan een afspraak gemaakt worden via de organisatie.

Aanwezig zijn bij de Jumping Talent Sale? Kaarten zijn voor €12,50 p.p. te bestellen via Paylogic. Voor vragen over VIP-arrangementen of het bestellen van de veilingcatalogus (€10,- incl. verzendkosten) kan gemaild worden naar [email protected]. Kijk voor meer informatie op www.jumpingtalentsale.nl.