De eerste editie van de  Jumping Talent Sale, aan de vooravond van Jumping Amsterdam op woensdag 28 januari, mag rekenen op grote belangstelling van kopers uit binnen- en buitenland. “Er worden dagelijks paarden uitgeprobeerd door belangstellenden uit Turkije, Rusland, Duitsland en Scandinavië,” vertelt Wim Schröder. Hij vormt samen met zijn broer Ben, Jeroen Dubbeldam en Mario Everse de selectiecommissie van de eliteveiling van jonge springpaarden.


Bijzonder veel aandacht is er voor de zevenjarige merrie Dakota (v.Carolus II). “Dit paard heeft haar talent al bewezen,” verklaart Jeroen Dubbeldam. “Met Maaike ten Berg-Bijlsma sprong de merrie al veel foutloze omlopen in verschillende internationale jonge paardenrubrieken en won prijzen in Wierden en Sibculo.   Dit is een uitermate voorzichtig springpaard.” Ook de talentvolle schimmelruin Daddy Cool (v.Douglas) wordt regelmatig uitgeprobeerd. “Dit paard sprong met Emile Tacken al op 1.30m-niveau, een echte belofte voor de toekomst,” vindt Dubbeldam.

Babe WZ is een van weinige nakomelingen van springlegende Big Star. “Deze merrie heeft haar talent niet van een vreemde,” zegt Mario Everse. Met Doron Kuipers en Mischa Everse won de zesjarige merrie vorig jaar al internationale jonge paardenwedstrijden in Vejer de la Frontera.  De zesjarige Ermindo-W (v.Singapore) is goedgekeurd bij Studbook Zangersheide. “Deze jonge hengst komt uit een hele predicaatvolle moederlijn. Moeder Aziza-W is een elitemerrie die zelf op 1.30m-niveau sprong en tegenwoordig bij Bertram Allen op stal staat,” vertelt Ben Schröder.

Bij de hele jonge paarden is Foldine (v.Quatro Z) een opvallend paard in de veiling. “Ze is met haar vijf jaar oud al een heel plezierig paard om te rijden. Een hele voorzichtige en snelle merrie, met goede reflexen,” zegt Jeroen Dubbeldam.

Programma Jumping Talent Sale op woensdag 28 januari 2015 in de Amsterdam RAI:
14:30 uur opening
15:00 uur presentatie van de veilingpaarden, onder het zadel
19:00 uur aanvang veiling
22:30 uur einde veiling


Tijdens de presentatie zijn de stallen toegankelijk voor bezichtiging en kunnen paarden eventueel worden geprobeerd. Voor het uitproberen van de paarden voorafgaand aan de veilingdag kan een afspraak gemaakt worden via de organisatie.

Bekijk de hele veilingselectie

Aanwezig zijn bij de Jumping Talent Sale? Kaarten zijn voor €12,50 p.p. te bestellen via Paylogic. Voor vragen over VIP-arrangementen of het bestellen van de veilingcatalogus (€10,- incl. verzendkosten) kan gemaild worden naar [email protected].

Kijk voor meer informatie op www.jumpingtalentsale.nl.