Elike Morsink was de concurrenten te snel af in de Hästens prijs voor U25-ruiters. Morsink reed de rubriek over 1.45m met de 12-jarige Dakina II (v. Indoctro). De Nederlander bleef in de 9-koppige barrage foutloos in een tijd van 33.75 seconden. Micky Morssinkhof werd tweede met de 9-jarige Graziano (v. Baltic VDL) en liet in de barrage alle balken liggen in een tijd van 34.52 seconden. Lisa Bongers reed met de KWPN’er Donbalian (v. Carthino Z). Bongars finishten in de barrage in 34.67 seconden.

Vloeiende barrage

Morsink: ‘’Mijn rit verliep heel fijn. In het eerste rondje voelde mijn paard al fijn aan en de barrage verliep vloeiend. Ik had totaal niet verwacht dat ik zou winnen. Ik was blij dat ik hier mocht starten.’’  

Risico nemen

‘’Bij het rijden van de barrage heb ik mij op de hindernissen gefocust die ik moest overwinnen. Bij de laatste stijlsprong heb ik risico genomen dat goed uitpakte. Ik was de eerste ruiter die de hindernis binnendoor reed,’’ aldus Morsink.

Fantastische instelling

‘’Ik heb heel veel geluk dat ik dit paard mag rijden. Ik rijd haar ruim twee jaar. Ze gaat er altijd voor. Als ik goed rijd, kan mijn paard foutloos blijven en dat is een heel fijn gevoel. Ze heeft een fantastische instelling.’’

Nederlands Kampioenschap

‘’Dit jaar wordt mijn eerste jaar bij de Young Riders. Ik wil meedoen aan het NK in Mierlo.’’

Bekijk hier de uitslag

Foto: Digishots

Eline Korving van Horses.nl in opdracht van Jumping Amsterdam