De deelname van de nationale kaderleden Jeroen Dubbeldam, Leon Thijssen, Jur Vrieling, Henk van de Pol, Harrie Smolders en Hendrik-Jan Schuttert belooft voor de internationale springrubrieken van Jumping Amsterdam topsport van de bovenste plank. Met uitzondering van, Marc Houtzager, Gerco Schroder en Maikel van der Vleuten, die komend weekend afreizen naar Leipzig, komt de volledige nationale top van 18 tot en met 20 januari aan start op het CSI4* in de Amsterdam RAI.

Niet vaak in de geschiedenis van Jumping Amsterdam wist een Nederlandse springruiter de prestigieuze Grote Prijs van Amsterdam te winnen. Dit lukte alleen Harry Wouters van den Oudenweijer in het oprichtingsjaar (1958), huidige bondscoach Rob Ehrens in 1982 en 1988, Wiljan Laarakkers (1986), Piet Raijmakers sr. (1992), Gerco Schröder (2004), Maikel van der Vleuten (2007) en Gert-Jan Bruggink (2008). Ook Bruggink verschijnt komende editie aan start in piste van het Hollandcomplex in de RAI. Vorig jaar won de Ierse Jessica Kürten de belangrijkste springrubriek in Amsterdam. De Engelse routinier Robert Smith probeert in zijn titel van 1998 te prolongeren. Oud-wereldkampioen Jos Lansink (BEL) won het hoofdnummer in Amsterdam in 1990, 1993 en 1996, destijds nog uitkomend voor Nederland, en komt ook deze editie naar de RAI. Andere topruiters die deel zullen nemen aan de CSI4*-rubrieken in Amsterdam zijn o.a. Katharina Offel (UKR), Patrice Delaveau (FRA), Laura Renwick (GBR), Emanuele Gaudiano (ITA), Daniel Deusser (GER) en Julien Epaillard (FRA).

Op donderdag 17 januari start Jumping Amsterdam met de finales voor het basisspringen klasse L t/m ZZ met daarna een nationale 1.40m-rubriek en vanaf vrijdag staan de internationale springrubrieken op het programma, met als hoogtepunt de Grote Prijs van Amsterdam presented by Anemone Horse Trucks op zondagmiddag, aanvang: 15.00 uur.

De volledige deelnemerslijst wordt maandag 14 januari gepubliceerd.

Foto: Digishots