Gisteren was de ontknoping in de landenwedstrijd en Nederland deed wat nodig was om goud te winnen! Dankzij een foutloze rit van Jur Vrieling met zijn tophengst VDL Bubalu was al voor Gerco Schröder moest starten duidelijk dat Nederland het goud binnen had gehaald. De equipe van Rob Ehrens is Wereldkampioen met 12,83 strafpunten. Frankrijk heeft zilver en de Verenigde Staten heeft brons.

De gouden equipe van Rob Ehrens bestond uit Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN, Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi TN N.O.P., Jur Vrieling met VDL Bubalu en Gerco Schröder met Glock’s London N.O.P. In een fantastische rit nam Jur Vrieling revanche voor zijn negen strafpunten in zijn rit van de dag ervoor en bleef hij als enige Nederlander foutloos. Maikel Van der Vleuten en Gerco Schröder reden beiden een rit met vier strafpunten. Jumping-adviseur Jeroen Dubbeldam kwam uit op een rit met vijf strafpunten doordat hij ook een tijdfout had.

In het individueel klassement gaat Beezie Madden met 0,16 strafpunten op dit moment aan de leiding. Gerco Schröder en London zijn met 5.29 strafpunten voorlopig goed voor het beste resultaat van Nederland en staan negende. Jeroen Dubbeldam staat voorlopig met 6.25 strafpunten op dertien en Maikel Van der Vleuten op zestien met 7.05 strafpunten. Jur Vrieling en VDL Bubalu staan op de 52e plek en daarom is voor hun het WK over.