Bondscoach Rob Ehrens heeft vandaag bekend gemaakt dat, met uit zondering van Hendrik-Jan Schuttert, het volledige Olympische springkader aan start komt tijdens Jumping Amsterdam. Dat betekent dat zijn jongere broer en Rabo talent Frank Schuttert maar ook Jeroen Dubbeldam, Gert-Jan Bruggink, Marc Houtzager, Gerco Schröder, Harrie Smolders, Leon Thijssen, Maikel van der Vleuten en Jur Vrieling aantreden voor het CSI4* van 24 tot en met 26 januari in de Amsterdam RAI. De wereldbekerwedstrijd in Zürich, die hetzelfde weekend plaatsvindt, moet het dit jaar doen zonder Nederlandse deelname.

“De nationale springtop kiest voor Amsterdam,” verklaart Rob Ehrens. Onder zijn leiding wonnen Marc Houtzager, Jur vrieling, Maikel van der Vleuten en Gerco Schröder vorig jaar de zilveren Olympische teammedaille in Londen. Schröder verdiende eveneens individueel zilver en bezet momenteel de achtste positie in de FEI-wereldranglijst. Maikel van der Vleuten is mondiaal de veertiende springruiter en Harrie Smolders staat op plaats 25. Daarnaast komen ook de internationale routiniers Leopold van Asten, Albert Zoer en Albert Voorn in de piste. Rabobank heeft bovendien startplaatsen voor Jody van Gerwen en Sjaak Sleiderink mogelijk gemaakt.

De officiële sluitingsdatum voor inschrijving is donderdag 9 januari. Na deze datum wordt de volledige deelnemerslijst, inclusief de buitenlandse deelname en de paarden, zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

De internationale springwedstrijden worden op donderdag 23 januari voorafgegaan aan een dag vol basis springen en nationale dressuur. Naast de springrubrieken, met als hoogtepunt de Grote Prijs van Amsterdam op zondagmiddag, bevat het programma van Jumping Amsterdam ook de Reem Acra FEI World Cup™ Dressage. De Grand Prix dressuur wordt op vrijdag overdag verreden en de kür op muziek is zaterdagmiddag. Zondagavond is de piste gereserveerd voor Mennen in Mokum.