Bondscoach Rob Ehrens heeft bekend gemaakt dat, met uit zondering van Gerco Schröder, het volledige Olympische springkader aan start komt tijdens Jumping Amsterdam. Dat betekent dat Bart Bles (Babberich), Jeroen Dubbeldam (Weerselo), Wout-Jan van der Schans (Nijkerk), Frank Schuttert (Ommen), Maikel van der Vleuten (Someren) en Jur Vrieling (Holwierde) aantreden voor het CSI4* van 29 januari tot en met 1 februari in de Amsterdam RAI. Rabobank heeft bovendien een startplaats mogelijk gemaakt voor Stefanie van den Brink (Nijkerkerveen).

Onder leiding van Rob Ehrens wonnen Jeroen Dubbeldam, Jur Vrieling, Maikel van der Vleuten en Gerco Schröder vorig jaar teamgoud op het WK in Frankrijk en de finale van de Nations Cup in Barcelona. Jeroen Dubbeldam won bovendien als eerste Nederlander ooit de individuele wereldtitel. Tijdens De Telegraafavond op vrijdag 30 januari wordt de gouden springequipe op passende wijze gehuldigd.

Op de  FEI Wereldranglijst  staat Maikel van der Vleuten op plaats 11 als hoogste Nederlandse springruiter genoteerd, gevolgd door Jur Vrieling op plek 14. Gerco Schröder bezet de 25e positie, maar komt deze editie niet aan start in de RAI, maar neemt hetzelfde weekend deel aan een concours van zijn sponsor Glock in Oostenrijk.

De officiële sluitingsdatum voor inschrijving is maandag 12 januari. Na deze datum wordt de volledige deelnemerslijst van het CSI4* in Amsterdam, inclusief de buitenlandse deelname en paarden, zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. De internationale springwedstrijden worden op donderdag 29 januari voorafgegaan aan een dag vol basis springen en nationale dressuur.

Naast de springrubrieken, met als hoogtepunt de Sterrehof’s Opium Grote Prijs van Amsterdam op zondagmiddag, bevat het programma van Jumping Amsterdam ook de Reem Acra FEI World Cup™ Dressage. De Grand Prix-dressuur wordt op vrijdag overdag verreden en de kür op muziek is zaterdagmiddag.

Overzicht Nederlandse deelnemers springen CSI4* Amsterdam:
Leopold van Asten: VDL Groep Amelie, VDL Groep Zagreb, VDL Groep Zidane
Mathijs van Asten: Artistic, Aysattie, VDL Groep Zapfier
Bart Bles: Babylotte, Lord Sandro Ddh, Wolisco Ddh
Stefanie van den Brink: Ace, Baronescha, Cash
Jeroen Dubbeldam: Zenith SFN
Willem Greve: Avion, Carambole, Girlpower 111
Michel Hendrix: Baileys, Bustique, Eder Van Den Blauwaert
Timothy Hendrix: Cedrick 8, Ginde Van De Withoeve, Very Nice
Marc Houtzager: Baccarat, Sterrehof’s Opium, Sterrehof’s Uppity
Johnny Pals: A Lee Spring Power, Vignet, Waronetta
Henk van de Pol: Alme L., Willink, Zidane
Piet Raijmakers Jr.: Antares, Eclips, Van Schijndel’s Valentino
Wout Jan van der Schans: Aquila Sfn, Capetown, Zorro
Ben Schröder: Lu Lu 11, Urban Hero
Frank Schuttert: Arc De Triomphe, Epleaser Van ‘t Heike, Go easy de muze
Hendrik-Jan Schuttert: Balboa HS, Bravour S, Cerona HS
Leon Thijssen: Bulavsco, Harthago, Quintera
Maikel van der Vleuten:VDL Groep Arera C, VDL Groep Eureka, VDL Groep Sapphire
Vincent Voorn: Athena, Casino, Quinlan
Robert Vos: Carat, Interline H, Wilco B
Jur Vrieling: Esprit DS, Flashdance, VDL Glasgow Vh Merelsnest
Albert Zoer: Abra Kadabra, Charlie Chaplin, Gigolo