Hanneke Gerritsen uit Ommen is de voorzitter van de commissie die zich gaat buigen over de nominaties voor de nieuwe jaarprijs, de DVB Foundation Award. De vice-voorzitter van de FEI-commissie para-dressage en Technical Delegate van de Paralympics Londen 2012 vormt met KNHS-sportdirecteur Maarten van der Heyden en met jurylid dressuur aangepast sporten Ineke Jansen de jury voor de DVB Foundation Award. De bijzondere prijs heeft mede als doel de dressuur aangepast sporten de aandacht te bezorgen die zij verdient.

Aan de DVB Foundation Award is een geldprijs van €1000,- verbonden. Hij wordt uitgereikt aan de persoon die het meest opvallend heeft bijgedragen aan deze tak van sport in de ruimste zin van het woord. Dat kan een sporter, trainer, sponsor, organisator of vrijwilliger zijn.

Hanneke Gerritsen zegt: “Sporten in wedstrijdverband geeft een gehandicapte sporter precies dezelfde uitdaging als de niet-gehandicapte sporter. Het stimuleert enorm om zich met elkaar te meten. Bovendien: het paard maakt geen onderscheid! De tijd dat er wat meewarig naar deze sporters werd gekeken, ligt gelukkig ver achter ons. Ik juich elk initiatief dat bijdraagt aan meer aandacht en meer resultaat van het aangepast sporten van harte toe en ben dus blij met deze prijs als waardering.”

Op vrijdagmiddag 20 januari 2012 zal de DVB Foundation Award voor het eerst worden uitgereikt op de fraaie locatie van het internationale concours Jumping Amsterdam. Een gepast moment: die middag vindt ook een competitiewedstrijd dressuur aangepast sporten plaats van de BMC Centaur Cup.

Bron: www.dvbfoundation.nl