63426 kopiëren

Tijdens Jumping Amsterdam viel de winst in de Provincie Noord-Holland Prijs, een rubriek over 1.45m met barrage, in Belgische handen. Olivier Philippaerts en toppaard H&M Challenge van de Begijnakker, een Zangersheide gefokte ruin van Chellano Z, wisten met een eindtijd van 30.83 seconden in de veertien deelnemers tellende barrage op nipte wijze te voorkomen dat Marc Houtzager en Sterrehof’s Uppity (v. Guidam) de zege mee naar huis namen. In 30.94 seconden was er voor hen een tweede plaats.

Roger-Yves Bost en Pesage du Murier (v. Adelfos) finishten op de derde plaats, voor Maikel van der Vleuten en de fijn springende negenjarige Cupido V (v. Numero Uno). Marcus Ehning en Cordynox (v. Cornado I) maakten de top vijf compleet.

Eric van der Vleuten en de voorheen door Eric Lamaze gereden Zigali PS (v. Kigali) vinden we terug op de zesde plaats, terwijl Kevin Jochems en Zanzibar (v. Stolzenberg) beslag legden op de achtste plaats. Vincent Voorn en SLI Byron (v. Concorde) sloten aan op de negende plek. Kersvers ‘Rabo Talent van het Jaar’ Lisa Nooren stuurde haar VDL Groep Sabech D’Ha (v. Qredo de Paulstra) met vier strafpunten naar de twaalfde plaats, voor regerend Nederlands kampioen Leopold van Asten en VDL Groep C Tara Z (v. Crown Z) op dertien.

Tevreden

Philippaerts kon voldaan terug kijken op zijn rit:   ‘Ik ben heel tevreden met zowel het basisparcours als de barrage. Het liep allemaal heel vlot en het paste gewoon goed. Dit paard is heel goed en snel in de bochten en daar heb ik in zo’n barrage echt een voordeel mee.’

Ook Houtzager had geen reden tot klagen: ‘Op hindernis één en twee liep het nog niet echt en ook de witte oxer ging niet helemaal fijn, maar Uppity deed heel erg zijn best. Hij is echt heel snel en heeft een super instelling. Daarom hebben we ook al veel prijzen samen in de wacht gesleept.’

Bron: mediapartner Hoefslag