De deelname van de Olympische kaderleden Jeroen Dubbeldam, Marc Houtzager, Piet Raymakers jr., Gerco Schroder, Leon Thijssen, Vincent Voorn en Jur Vrieling belooft voor de internationale springrubrieken van Jumping Amsterdam topsport van de bovenste plank. Met uitzondering van Maikel van der Vleuten en Albert Zoer, die dat weekend afreizen naar Leipzig, komt het voltallige nationale kader van 20 tot en met 22 januari aan start op het CSI4* in de Amsterdam RAI.

Niet vaak in de geschiedenis van Jumping Amsterdam wist een Nederlandse springruiter de prestigieuze Grote Prijs van Amsterdam te winnen. Dit lukte alleen Harry Wouters van den Oudenweijer in het oprichtingsjaar (1958), huidige bondscoach Rob Ehrens in 1982 en 1988, Wiljan Laarakkers (1986), Piet Raijmakers sr. (1992), Gerco Schröder (2004), Maikel van der Vleuten (2007) en Gert-Jan Bruggink (2008). Ook Bruggink verschijnt komende editie aan start in piste van het Hollandcomplex in de RAI. Vorig jaar won Michael Whitaker de belangrijkste springrubriek in Amsterdam, net als in 2006. De Britse routinier, die een dertiende positie inneemt in de actuele wereldranglijst, probeert zijn titel in 2012 te prolongeren. Dit geldt ook voor zijn landgenoot Robert Smith, die de Grote Prijs in 1998 wist te winnen. Jos Lansink (BEL) won het hoofdnummer in 1990, 1993 en 1996, destijds nog uitkomend voor Nederland. Andere topruiters die deel zullen nemen aan de CSI4*-rubrieken in Amsterdam zijn o.a. Roger-Yves Bost (FRA), Penelope Leprevost (FRA), Phillipe Rozier (FRA), Guy Williams (GBR), Steve Guerdat (SUI), Beat Mändli (SUI), Jessica Kürten (IRL), Malin Baryard-Johnsson (SWE), Katharina Offel (UKR), Julia Kayser (AUT)  en Peter Wylde (USA). Ook de Athina Onassis-de Miranda (GRE), kleindochter en enige erfgename van de Griekse scheepsmagnaat Aristoteles Onassis, verschijnt aan start.

Op donderdag 19 januari start Jumping Amsterdam met de finales voor het basisspringen en vanaf vrijdag staan de internationale springrubrieken op het programma, met als hoogtepunt de Stoeterij Sterrehof Grote Prijs van Amsterdam op zondagmiddag (aanvang: 15.00 uur).

Overzicht deelnemers CSI4*

Bezoekers kunnen hun entreebewijzen nu telefonisch of online bestellen, om zich te verzekeren van toegang en de beste zitplaatsen. Indien u toegangsbewijzen via de website bestelt, ontvangt u uw e-ticket(s) met barcode per e-mail. Print uw ticket(s) zelf en bespaar op de verzendkosten! Toegangskaarten zijn ook verkrijgbaar via het callcenter op telefoonnummer 0900-9000500 (45cpm geopend op werkdagen van 09.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur) en bij ruim 400 winkels van Primera.

Volg Jumping Amsterdam via www.twitter.com/JumpingAdam en www.facebook.com/Jumping-Amsterdam