Op zaterdagmiddag 21 januari wordt tijdens Jumping Amsterdam het Rabo Talent van 2011 bekend gemaakt. Na een spannende verkiezing, waarbij zowel het publiek, de pers als de paardensport trainers en bondscoaches hun stem konden uitbrengen, is de ontknoping nu in zicht. Om 15.15 uur, direct na afloop van de wereldbekerwedstrijd dressuur, kun je er getuige van zijn wie deze titel heeft verdiend.

Het afgelopen jaar kon iedereen op zijn of haar favoriete talent stemmen via rabosport.nl. Bij deze publieksstemmen worden ook de stemmen van het Trainersplatform, bestaande uit de toptrainers en bondscoaches van Nederland en de hippische pers opgeteld. Al deze stemmen bepalen wie het Talent van 2011 wordt.

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) organiseert samen met haar hoofdsponsor Rabobank jaarlijks de verkiezing Rabo Talent van het Jaar. Dit jaar maken twaalf talenten, die samen deel uit maken van het Rabo Talententeam 2011, kans op deze prestigieuze titel.

Het Rabo Talententeam van 2011 bestaat uit: Daniëlle Heijkoop (Rotterdam), Angela Krooswijk (Prinsenbeek), Lotje Schoots (Abcoude), Diederik van Silfhout (Lunteren), Aniek Poels (Swolgen), Stefanie van den Brink (Nijkerkerveen), Hendrik-Jan Schuttert (Ommen), Sjaak Sleiderink (Denekamp), Maikel van der Vleuten (Mierlo), Bobbie Bary (Alphen aan den Rijn), Nienke van Roekel (Ede) en Elaine Pen (Voorschoten).

Bron: KNHS