Op donderdagavond 23 januari tijdens de nationale dressuuravond op Jumping Amsterdam wordt ook de DVB Foundation Award 2013 uitgereikt. Daarmee krijgt de nationale sportavond ook een ‘aangepast’ tintje. Wie de Award deze keer krijgt, is nog een verrassing. Wel onthullen we vast dat er een ontroerend intermezzo zal plaatsvinden voor de uitreiking, in aanwezigheid van parasporters Nicole den Dulk (33) en Sanne Voets (27).

Instructeur Chris Haazen demonstreerde bij de KNHS in Ermelo hoe Nicole den Dulk vanuit de rolstoel op het paard komt: in zijn sterke armen. Voor het Amsterdamse publiek willen Chris Haazen en Nicole den Dulk dit voor hen dagelijkse, maar zeer bijzondere ritueel nogmaals demonstreren. “Elke keer dat ik Nicole in het zadel til, ben ik er zelf nog een beetje ontroerd van. En dankbaar voor het paard, dat benen heeft voor Nicole. En dankbaar dat ik zelf kan staan en lopen”, zegt Chris Haazen.

De uitreiking van de DVB Foundation Award staat daarna om 21.25 uur gepland.

De DVB Foundation Award is voor degene die naar het oordeel van de jury onder voorzitterschap van Hanneke Gerritsen in 2013 het meest opvallend heeft bijgedragen aan de aangepaste sport, in de ruimste zin van het woord. Het kan een sporter, trainer, sponsor, organisator of vrijwilliger zijn. In 2012 werd hij uitgereikt aan Dorli Welp, in 2013 aan Adelinde Cornelissen. Wie nu de echte ambassadeur aangepaste sport van 2013 is, wordt 23 januari duidelijk.

Foto: Natascha Bruinsma

Bron: www.dvbfoundation.nl