In het weekend van 10 en 11 december werden in Emmeloord, Liempde en Nieuw- en St. Joostland selecties voor Jumping Amsterdam verreden. De ruiters met de hoogste dagscore tijdens de Lichte Tour rubrieken verdienden een startbewijs voor Jumping Amsterdam 2012.

Adelinde Cornelissen en Tiara kwamen in Emmeloord aan de start in een sterk bezette rubriek met 54 deelnemers. Na een goede week reden Adeline en Tiara weer naar de winst in de Lichte Tour-rubriek. De zwarte Jazz-dochter liep ijzersterk en kwam uit op een score van 72.17%. Na afloop complimenteerden beide juryleden Adelinde met een super gereden proef met vele hoogtepunten.

In Liempde wist Michelle van Lanen met Urchin B (v. Jazz) een startbewijs voor Jumping Amsterdam te bemachtigen door tweede te worden met 69,87%, direct achter Madeleine Witte-Vrees die al een ticket in haar bezit had.

Dominique Filion kwam in Nieuw- en St. Joostland als eerste van haar groep aan de start met WesTrade’s Wishful (v. Rubels). Met 72,24% wist niemand haar nog in te halen. Enkel Lynne Maas kon in de buurt komen met 71,78%.

De drie amazones zullen op donderdagavond 19 januari in de internationale piste in de Amsterdam RAI aan de start verschijnen tijdens de Prix St. Georges. De beste 6 combinaties uit die rubriek mogen op zaterdag 21 januari, voorafgaand aan de Reem Acra FEI World Cup Dressage™ kür op muziek, de Intermediaire I kür op muziek rijden.