In het tweefasen-parcours om de Mercedes-Benz Prijs ging de overwinning wederom naar de Britse springruiter Guy Williams. In het zadel van Bijou van de Vijfheide (v. Darco) was hij in 26.26 sec de snelste ruiter in het 43 combinaties tellende deelnemersveld.

Landgenoot Laura Renwick greep de tweede prijs. Met Roller Coaster (v. High Roller) kwam de amazone in 26.57 over de eindstreep. Derde werd Penelope Leprevost uit Frankrijk. Met de vosmerrie Modena (v. Dollar du Murier) bleef de klok stilstaan op 27.32 sec. Gert-Jan Bruggink was met Cash Junior (v. Cash) de beste Nederlander in deze 1.45m-proef.

“Ik ben wel eens slechter begonnen”, vertelt een breed lachende Guy Williams na afloop van zijn tweede winnende parcours. De Brit is met grote ambities naar Jumping Amsterdam afgereisd en ziet zijn vorm direct bevestigd worden.

Al ruim 125 staat Mercedes-Benz in het teken van innovatie. De ontwikkelingen hebben sinds het uitvinden van de eerste auto in 1886 bepaald niet stilgestaan. Mercedes-Benz is op dit moment een van de meest duurzame autofabrikanten. Niet alleen op het gebied van energiezuinigheid, maar ook wat betreft schone motoren, recycling en het totale productieproces. Informatie: www.mercedes-benz.nl

Foto: Digishots