Jumping Amsterdam 2016  © DigiShots

Jumping Amsterdam 2016
© DigiShots

De Grand Prix als warming-up voor de Reem Acra Wereldbekerwedstrijd dressuur bij Jumping Amsterdam kende vanmiddag een Oranje podium. Edward Gal won met Glock’s Voice van zijn teamgenoot Diederik van Silfhout en partner Hans Peter Minderhoud. Van Silfhout reed een persoonlijk record met zijn hengst Arlando N.O.P. Minderhoud mag morgen zijn leidende positie in de wereldbeker verdedigen met Glock’s Flirt.

“Mijn paard Glock’s Voice voelde vandaag heel goed aan. Ik ben dan ook blij met deze overwinning”, vertelt Edward Gal (Oosterbeek). “Hij is nu veertien jaar oud, maar ik voel thuis in de training en ook hier in de wedstrijd dat Glock’s Voice nog steeds vooruit gaat. Het gaat steeds makkelijker.” Met een score van 77.620 procent reed Gal collega Diederik van Silfhout van de eerste plaats. “Dan had je Hans Peter er maar niet af moeten rijden”, grapte Gal richting Van Silfhout, die op zijn beurt het percentage van Minderhoud verbeterde (77.460 tegen 76.900).
Van Silfhout reed met Arlando N.O.P. zijn persoonlijk record. “We hebben Arlando N.O.P. na het EK vorig jaar augustus een pauze gegeven. Hij is sterker geworden en tijdens de wedstrijd meer relaxed. Ik had vandaag het gevoel dat alle puzzelstukjes op zijn plaats vielen.” Minderhoud loofde zijn paard Glock’s Flirt. “Hij doet altijd zo’n zijn best. Het is een fantastisch paard.”

Juryvoorzitter Stephen Clarke was te spreken over de resultaten in de Grand Prix. “Het was een wedstrijd met een hoog niveau. In de top van het klassement zijn de verschillen ook heel klein. Het is mooi om te zien dat de paarden en de combinaties blijven verbeteren.”

In de morgen al uitverkochte FEI Reem Acra wereldbekerwedstrijd dressuur bij Jumping Amsterdam krijgt de Nederlandse top 3 drie concurrentie van Olympisch kampioene Charlotte Dujardin, die met Uthopia als vijfde eindigde in de Grand Prix achter de Duitse amazone Jessica von Bredow-Werndl.

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Edward Gal en Glock’s Voice (www.digishots.nl)

Bron: KNHS