Afgelopen week is de provincie Noord Holland toegevoegd aan de rij partners van Jumping Amsterdam 2008. Naast onder andere Gemeente Amsterdam, Stichting Topsport Amsterdam, BMC, De Telegraaf en de Amsterdam RAI schaart nu ook Noord-Holland zich bij de solide achterban van het paardensportevenement dat het laatste weekend van januari plaatsvindt in onze hoofdstad. Dat betekent dat de belangrijkste dressuurrubriek in het programma de FEI World Cup Dressage presented by Provincie Noord Holland wordt. De springruiters strijden onder andere om de Rolex FEI World Cup Jumping presented by De Telegraaf en de BMC Grote Prijs van Amsterdam.

Naast de financiële ondersteuning van deze partijen zorgt ook de bestuursformatie van Jumping Amsterdam voor een onmisbaar draagvlak. Hans Bakker, directeur Amsterdam RAI vormt met Wim Bohnenn (De Telegraaf), Noëlle Nanning (voormalig projectmanager) en Pieter Wiersinga (o.a. voorzitter WK Vierspannen 2008) het bestuur. De sporttechnische delegatie wordt aangevoerd door wedstrijdleider Rogier van Iersel, de organisatie door Titia Heijbrock.

Nu Jumping dichterbij komt, wordt elke dag duidelijker hoezeer het evenement leeft onder het publiek. De kaartverkoop is sinds enkele weken in volle gang, vooral de Wereldbekers dressuur en springen blijken erg in trek tijdens de voorverkoop. Ook de springruiters in de basisklassen L, M, Z en ZZ kijken uit naar de laatste week van januari. Op donderdag 24 januari, de openingsdag van Jumping, kunnen zij aan start komen in de internationale piste. Inmiddels loopt het storm wat betreft de inschrijvingen van de selectiewedstrijden die worden gehouden in Haarlem, Houten, Bunschoten, Oudkarspel en Ouderkerk aan de Amstel.

De kaartverkoop voor Jumping Amsterdam is in handen van TopTicketLine. Plaatsbewijzen kunnen besteld worden via telefoonnummer 0900-3005000 (45 cpm).