Talrijke eigenaren van topsportpaarden hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging van de KNHS om vrijdag naar Jumping Amsterdam te komen. Tijdens de informele ontmoeting sprak KNHS hoofdbestuurslid Emile Hendrix de hoop uit dat de eigenaren van de toppaarden de komende maanden niet alleen oog hebben voor de rijk gevulde prijzenpotten op diverse internationale concoursen, maar ook het belang van Nederland in het oog willen houden als het gaat om de Olympische aspiraties.

Technisch directeur Maarten van der Heijden maakte duidelijk welke observatiemomenten er zijn voor de dressuur- en springruiters om zich voor de Spelen Londen te kwalificeren. Daarvoor gelden zowel de Nederlandse Kampioenschappen springen en dressuur te Mierlo en Hoofddorp als de landenwedstrijd voor dressuurruiters op het Rotterdamse CHIO. De springruiters dienen vormbehoud te tonen in de wedstrijden die meetellen voor de FEI Nations Cup competitie. De eventingruiters zullen voor 1 maart een plaats bij de eerste twintig op de geschoonde ranking van eventingruiters moeten hebben bemachtigd om de paarden in Londen te kunnen gaan zadelen.

Daarna was het woord aan Emile Welling, die binnen het hoofdbestuur veterinaire zaken onder zijn hoede heeft. Hij informeerde de aanwezigen over de actieve wijze waarop de KNHS zich wil gaan bezighouden met de veterinaire begeleiding van de topsport paarden.

Bron: KNHS