De zondagochtend van Jumping Amsterdam oriënteert zich net als afgelopen jaren op de jeugdige paardensportliefhebber. Kinderen en hun ouders kunnen 24 januari vanaf 9.00 uur genieten van wervelende shows van trickteam The Future Guys uit Vorstenbosch en heersend Nederlands kampioen vierspan pony’s Aart van der Kamp jr. uit Ermelo.

Hoeveel jonge meiden dromen er niet van om in de voetsporen van Anky van Grunsven te treden. Jumping Amsterdam slaat met de Novotel Jumpertjes kinderochtend een brug van topsport naar een laagdrempelige kennismaking met de paardensport, met aandacht voor diverse disciplines. De programmering bevat wedstrijdelementen met veel actie en snelheid. In het paard-pony relais vormen een internationale ruiter en een jeugdig ponytalent een team, waarbij ze in een zo snel mogelijk tempo over de hindernissen springen. Ook de populaire dressuursport komt aan bod in een demonstratie van ponycombinaties die afgelopen jaar hebben deelgenomen aan de Europese kampioenschappen in de disciplines dressuur met Maria van den Dungen, springen met Kevin Jochems en eventing met Pascalle van Boxtel. Aart van der Kamp junior rijdt met zijn razendsnelle vierspan bonte Shetlanders een marathon, maar doet dat op geheel eigen en ludieke wijze. De alom bekende Future Guys zorgen voor spectaculaire trickriding show. Tijdens hun optreden laten de stuntmannen zich graag opzwepen en aanmoedigen door het publiek.

Naast het programma in de hoofdpiste zijn ook in het promodorp speciale activiteiten. In de pauze zal een ballonartiest zijn kunsten vertonen maar en kunnen de jonge bezoekers zelf ervaren hoe het is om op een paard te zitten met de pony’s van Hippisch Centrum Muiderberg. Ook is er een speurtocht uitgezet en kunnen de kinderen zichzelf laten schminken. De eerste vijfhonderd kinderen ontvangen bovendien een leuke en goed gevulde verrassingstas! Kortom, een unieke belevenis die je als kind en ouder niet mag missen.

Klik hier voor het bestellen van  toegangskaarten.