Hippisch Centrum Harmelen trapt op zaterdag 15 november af met het nieuwe seizoen van de KNHS-Para Dressuur Trophy. De competitie, mede mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation, heeft als belangrijkste doel het stimuleren van het aangepast sporten dressuur zowel in de breedte als in de topsport. De beste combinaties van de eerste drie selectiewedstrijden plaatsen zich voor deelname aan de kwalificatiewedstrijd op Jumping Amsterdam.  

De KNHS-Para Dressuur Trophy biedt geclassificeerde ruiters/amazones een uitgebreid aanbod aan wedstrijden van goede kwaliteit waarbij de internationale FEI-proeven worden uitgeschreven. De selectiewedstrijden dienen als selectiecriterium voor kadervorming en zijn open voor alle geclassificeerde ruiters/amazones met een geldige startpas. De wedstrijden dragen voor bondscoach Joyce Heuitink (Anrhem) en de kaderleden bij aan een goede opbouw en observatiemomenten richting het Europees kampioenschap Para-dressuur van 17 tot en met 20 september 2015 in Deauville, Frankrijk.

Nieuwe opzet
De competitie heeft ten opzichte van voorgaande jaren een nieuwe opzet gekregen. Er worden nu twee cyclussen met elk drie selectiewedstrijden verreden. Een cyclus wordt afgesloten met een kwalificatiewedstrijd tijdens Jumping Amsterdam en Indoor Brabant. Om je te plaatsen voor een kwalificatiewedstrijd tellen de beste twee resultaten van de drie selectiewedstrijden. De zes combinaties met de hoogste competitiepunten over vier van de zes selectiewedstrijden en beide kwalificatiewedstrijden plaatsen zich voor de finale tijdens CHIO Rotterdam, hier wordt een kür op muziek verreden.

Selectiewedstrijden KNHS -Para Dressuur Trophy in Amsterdam 2015:
1) Harmelen, 15 november 2014
2) Zuidwolde, 6 december 2014
3) Ammerzoden, 10 januari 2015
Kwalificatiewedstrijd tijdens Jumping Amsterdam op vrijdag 30 januari 2015 om 9.00 uur

Rabobank Foundation
De Rabobank Foundation steunt sinds jaren de gehandicaptensport. Sport is voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap erg belangrijk. Door sport en recreatie kunnen zij hun conditie en motorische vaardigheden verbeteren , hun sociale netwerk en zelfvertrouwen vergroten en beter deelnemen aan de maatschappij. De Rabobank Foundation ondersteunt ook de Talentenplannen voor rolstoel-hockey en aangepast wielrennen en sluit hiermee aan bij het sportsponsorbeleid van de Rabobank. Daarnaast ondersteunt de foundation ook projecten als special olympics en s ©ool on wheels. Dit alles maakt Rabobank een grote 1% fair share partner.

Bron: KNHS