Partner Talk: Anemone  

In Partner Talk gaan we deze editie in gesprek met Stefan van Kooten, al 16 jaar eigenaar van Anemone Horse Trucks. Anemone is 26 jaar geleden ontstaan door een uit de hand gelopen hobby, liefde voor de paarden en het vervoeren van de paarden voor de sport. Het bedrijf levert verschillende soorten paardenwagens binnen en buiten Nederland. Anemone heeft een ruim aanbod aan kwaliteitsvolle paardenwagens, zowel nieuwe als gebruikte paardenwagens worden met jarenlange ervaring door Anemone aangeboden. Verder bieden ze een eigen 24 uursservice aan en verhuren ze paardenwagens van diverse groottes.

Evenement voor iedereen
“Wij zijn sinds 2000 aanwezig op Jumping Amsterdam. Wij zijn begonnen met een stand en zijn door de jaren heen steeds meer betrokken geraakt met het evenement. Het is een fantastisch evenement op een mooie locatie in het midden van onze hoofdstad. Daarnaast is de combinatie van sport en entertainment een aanbod voor alle liefhebbers van de sport en daar ligt ook onze doelgroep. Ook al heb je niets met paarden, is Jumping nog steeds een mooi evenement om een dag naar toe te gaan. Er zijn veel netwerkmogelijkheden en dat is voor ons zeer belangrijk. Jumping is een uniek evenement dat nooit zijn identiteit verloren is. Het is echt voor iedereen!” vertelt Stefan.

Doelgroep aanwezig op Jumping Amsterdam
“Wij hebben een brede doelgroep, van iemand die met zijn shetlander ergens heen wil tot paarden die de wereldbeker springen. Deze doelgroep komt ook naar Jumping Amsterdam. Zo kunnen wij door onze grote stand en de vrachtwagens die op het evenement staan, de mensen op gewenste wijze bedienen en het klantcontact uitbreiden. Dit zijn onderdelen die voor ons zeer belangrijk zijn. Men kan bij ons komen om onze producten te bekijken onder het genot van koffie of thee en ’s avonds hebben wij een wijntje of biertje klaar staan in de echte Amsterdamse sferen.” 

Voor iedereen wat wils
“Het is belangrijk dat de toegang voor een evenement als Jumping Amsterdam betaalbaar blijft en dat je waar krijgt voor je geld. Jumping houdt zich hier zeker aan! Er is van alles te doen, zo kan je in het strodorp shoppen en lekker eten, is er qua shows en entertainment veel aanbod en is de sport heel variërend. Van de landelijke sport op donderdag tot de wereldbekers op zaterdag en zondag. Er is voor iedereen wel wat wils.”

Mooiste momenten
“Als ik voor mezelf terugkijk naar de afgelopen jaren op het evenement zijn er iedere editie wel momenten waar ik echt kippenvel van krijg. Vorig jaar was het afscheid van Carambole, dat was wel echt zo’n moment. Om te zien hoe iedereen meeleeft met Willem en zijn team is iets wat uitzonderlijk is. Je ziet echt dat bij iedereen die op het evenement aanwezig is, de liefde voor het paard centraal staat. Ieder jaar is dit ook heel mooi terug te zien als ik de Anemone Horse Trucks Grote Prijs van Amsterdam powered by Stoeterij Sterrehof uitreik. Dan zie je hoe trots het publiek is en hoe erg zij hebben genoten van de sport die wordt geleverd door de kwaliteitsvolle paarden en hun ruiters. Dit gecombineerd samen met de echte Geef mij maar Amsterdam muziek maakt dit echt een adembenemend moment.” Aldus de enthousiaste Stefan.  

Echte atleten
Men moet niet vergeten dat deze paarden echte atleten zijn, hiervoor worden ze gefokt en getraind. De prestaties die de paarden, ruiters en de grooms leveren op dit soort evenementen is abnormaal. Het is dan voor de organisatie het doel om hun hier zo goed mogelijk in te faciliteren en hun op een voetstuk zetten. En dat lukt Jumping Amsterdam zeker.” 

Bekijk de stand van Anemone Horse Trucks in hal 11 tijdens Jumping Amsterdam!