Op de Subtopwedstrijd in Utrecht viel 1 december in de Prix St. Georges een startbewijs voor de Lichte Tour-rubriek op Jumping Amsterdam te verdienen. Patrick van der Meer stuurde de zevenjarige voshengst President’s First Apple (v. Vivaldi) naar de winnende score van 71,12% en sleepte daarmee het felbegeerde ticket in de wacht.

Met louter overwinningen op de CDI’s van Sint Truiden en Compiègne en de vierde plek in de finale op het WK in Ermelo was Patrick van der Meer met First Apple op voorhand al een serieuze kandidaat voor de sterk bezette Prix St. Georges-groep vandaag in Utrecht. “Hij liep echt goed en ik ben super tevreden”, vertelt de topruiter na afloop van zijn winnende rit.

Slingertje en rommeltje
“First Apple is met zijn zeven jaar nog best groen op dit niveau maar loopt de proeven al redelijk steady door. We hadden hier en daar een slingertje en een rommeltje maar geen grote fouten. Ik kan echt merken dat hij sterker wordt. Het heeft natuurlijk nog een beetje tijd nodig maar voor zijn leeftijd had het denk ik niet beter gekund.”

Jumping Amsterdam
Van der Meer kijkt er naar uit om met First Apple van start te gaan op Jumping Amsterdam. “Het is een prachtig concours en ik hoop daar ook met Zippo in de Wereldbeker te kunnen rijden. Met zowel een goed Zware- als Lichte Tourpaard zou het natuurlijk jammer zijn om een van beide thuis te moeten laten.”

New Black
Naast zijn vossen First Apple en Zippo (v. Rousseau) heeft Van der Meer met Chagall (v. Jazz) nog een derde vos onder het zadel. “Ik heb alle kleuren gereden en geef eigenlijk helemaal niks om kleur, maar momenteel ben ik helemaal van de vossen. Chestnut is the new black”, lacht Van der Meer.

De Vries en Van Lierop met merries op 2 en 3
Mara de Vries volgde op de tweede plaats. Zij reed de zevenjarige WK-merrie Farzana G (v. Ampère) naar 69,34%. Robin van Lierop en Finja (v. Flatley) behaalden 68,68% en eindigden daarmee als derde. Kebie van der Heijden reed de voormalige veilingtopper Don Diego (v. Lord Leatherdale) met 67,63% naar de vierde plek. Robin Beekink en Diamond (v. Rubiquil) maakten met 67,24% de top vijf compleet.

Bron: Horses.nl en Dressuur Magazine