Gudrun Patteet (33) en Sea Coast Pebbles Z hebben vandaag de zinderende tweede etappe van de Longines FEI Jumping World Cup ™ 2018/2019 Western European League in Helsinki, Finland gewonnen. De voorlaatste in een 10-paards barrage wedstrijd, scoorde door de finish om het allereerste WK-succes van de Belgische ruiter te plaatsen en om die maximale kwalificatiepunten op de weg naar de Longines Finale volgende april.

En het was niet de gemakkelijkste taak omdat de tweede ronde hoog was gestapeld met een van de meest formidabele tegenstanders op de springwereld. De Zwitserse supremo Steve Guerdat zette een geweldig score neer met de geweldige merrie Hannah toen ze als derde de klok inging, maar ze werden steeds sneller en sneller. Echter, Patteet, die een uitstekende reputatie heeft als een ruiter van jonge paarden van topklasse, evenmin als haar eigenzinnige 12-jarige ruin.

“Hij is niet normaal, hij is heel gecompliceerd en heel erg heet, maar hij is zo dapper en erg getalenteerd. Ik ben heel blij voor hem, hij was super vandaag! “Zei ze.