paul-riemensJumping Amsterdam – Na editie 2017 van Jumping Amsterdam volgt Paul Riemens (54) Hans Bakker op als bestuursvoorzitter van het internationale paardensportevenement. Dit maakte de huidige voorzitter gisteren tijdens de jaarlijkse sponsorbijeenkomst bekend. Riemens is onlangs toegetreden tot het bestuur van Jumping Amsterdam en neemt eind januari 2017 het stokje over van Hans Bakker.

Het bestuur is zeer verheugd met de toetreding van de ervaren topman, die eerder dit jaar Hans Bakker al opvolgde als CEO van RAI Amsterdam. Paul Riemens is afkomstig uit de luchtvaartsector waar hij 30   jaar werkzaam was. Sinds 2008 was hij CEO/bestuursvoorzitter van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL).

Tijdens de ‘Jumping Get-Together ‘ op woensdag 28 september, die dit jaar plaatsvond op het hippische complex van springruiter Willem Greve in Markelo, lichtte Hans Bakker zijn beslissing toe: “Na Jumping Amsterdam 2017 treed ik af als voorzitter van Jumping Amsterdam. Dan heb ik het voorzitterschap tien edities met heel veel plezier mogen vervullen. Het bestuur was het er unaniem over eens dat Paul Riemens de beste kandidaat was om mij op te volgen. Met hem aan boord versterken we ons met een gedreven bestuurder die heeft bewezen te kunnen opereren in een internationaal krachtenveld. Ik heb er alle vertrouwen in dat zijn kennis, ervaring en visie een positieve bijdrage gaan leveren aan de verdere groei van het evenement. ”

De 58e editie van Jumping Amsterdam vindt plaats van 26 tot en met 29 januari 2017 in de RAI Amsterdam. Het concours hippique beleefde in 1958 haar première op initiatief van grondleggers Ben Arts, Hans Tetzner, Freddie Heineken en Prins Bernhard en is inmiddels uitgegroeid tot één van ’s werelds meest toonaangevende paardensportevenementen. Ook de komende Jumping staat garant voor hippische topsport en entertainment met een Amsterdams karakter. De kaartverkoop start op 1 oktober via www.jumpingamsterdam.nl.