Mooier is het niet te regisseren. Volgende week het officiële afscheid van de sport tijdens Jumping Amsterdam, gisteravond (vrijdag) nog een belangrijke proef winnen op ICNN Drachten. De 19-jarige hengst  Sterrehof’s Opium  (v. Polydor) maakte ondanks zijn leeftijd een verpletterende indruk onder het zadel van  Marc Houtzager  door de 1.50m rubriek te winnen.

Het resultaat: 6.250 euro aan prijzengeld en een jubelstemming in het team rondom Houtzager. “Wat dit voor mij betekent? Super mooi natuurlijk, maar voor het paard nog veel mooier. Opium heeft dit verdiend. Een week voor zijn afscheid een dikke proef winnen met barrage op die leeftijd, dat is gewoon heel speciaal. En onderweg gewoon nog bokken, dat is hij nog niet verleerd”, lacht Marc Houtzager.

Als een hengst als Opium nog zo grandioos springt, zou je vraagtekens kunnen zetten waarom hij uit de sport teruggetrokken wordt. “Ja, dat snap ik wel. Hij is spijkerhard en topfit. Hij kan nog wel een paar jaar doorlopen, maar je moet een keer een afscheid plannen en dat hadden we gedaan. Beter zo’n afscheid dan dat hij straks veel minder goed springt. Ik ga hem wel missen. Dat zeker. Ik heb hem bijna tien jaar op stal gehad, maar hij krijg een super plekje op Stoeterij Sterrehof van zijn eigenaren Ivo en Ellen Campagne. Zondag loopt hij hier in Drachten zijn allerlaatste wedstrijd, de Grote Prijs. En dan volgende week op Jumping Amsterdam zijn laatste keer in de ring.”, vertelt Houtzager, die met Opium nog deel nam aan de Olympische Spelen in Hongkong 2008.

Bron: De Hoefslag, mediapartner van Jumping Amsterdam