Plattegrond   

In deze nieuwsbrief willen we jullie meenemen in de totstandkoming van de indeling op de beursvloer. Irene Verheul, directeur Jumping Amsterdam, is met dit project aan de slag gegaan na afloop van de editie 2023. Dat begint allereerst met de evaluatie, met iedere stakeholder van het evenement. Inzichtelijk krijgen waar verbetering mogelijk of nodig is, maar zeker net zo belangrijk is bepalen welke bevestigde concepten verder kunnen worden doorontwikkeld.  

“In principe beginnen alle veranderingen op de beursvloer bij de plattegrond. Uit de evaluatie van afgelopen jaar bleek dat het programma in de hoofdpiste staan als een huis, maar zou de sport in hal 11 meer centraal kunnen komen te staan en de capaciteit op het feestplein vroeg om een uitbreiding. “Hier zijn we samen met onze creatieve partners Expo Flora, Schipper en Bemanning en collega’s van de RAI mee aan de slag gegaan.”  

“Per hal en vakgebied hebben we gekeken wat de mogelijkheden zijn. Al jaren zou ik graag zien dat de losrijpiste centraler komt te liggen. Maar mijn persoonlijke voorkeur is niet de belangrijkste, terugkoppeling van de ruiters is in dit project een heel belangrijke. We overleggen hiervoor niet alleen met de ruiters, maar ook de exposanten en de bezoekers spelen een belangrijke rol. Iedereen was enthousiast en met een aantal randvoorwaarden zijn we naar de tekentafel gegaan.  Wij zijn in april gestart met het grote geheel en de details blijven wekelijks onderwerp van gesprek.”  

“Inspiratie opdoen doe ik bij andere evenementen in de hippische sector maar zeker ook in andere branches of sporten. Op deze evenementen zie je veel en let ik ook veel op de details. Ik ben ervan overtuigd dat juist de details het verschil kunnen maken! Net zo belangrijk is je gedachten en visie op het evenement delen met anderen. Met collega’s maar ook de leveranciers, het project slaagt enkel en alleen als iedereen hierin meegaat. Dat kost veel tijd, maar maakt het plaatje wel compleet!”  

In de volgende nieuwsbrief komt Expo Flora aan het woord. Zij zijn al jaren creatief partner van Jumping Amsterdam en bouwen dit jaar voor het eerst de standbouw.