Op vrijdagmiddag 29 januari geeft Menteam Poppen om 14.45 uur een demonstratie in de piste van Jumping Amsterdam. In deze presentatie van Sportfonds  ParaPaard  laat wereldkampioen para-mennen en ParaPaard-ambassadeur Jacques Poppen op indrukwekkende wijze zien dat de  mensport zich uitstekend leent voor mensen  met of zonder  een handicap. In 1995 kreeg Jacques een auto-ongeluk, waarbij hij een dwarslaesie opliep. Na zijn revalidatieperiode probeerde hij verschillende sporten uit. Vanaf het moment dat hij ruim tien jaar geleden plaats nam op de bok was hij om en vele sportieve successen volgden!

Sportfonds  ParaPaard
Paardrijden is een waardevolle sport voor mensen met een handicap: niet alleen vanwege de fysieke voordelen, maar vooral om de therapeutische werking van paarden op mensen. Paardrijden is meer dan sporten alleen. Het is verbinden, samen spelen en elkaar zonder woorden begrijpen. Het betekent je angsten loslaten, stoer opstappen en als het goed is wordt het paard je maatje. Daarom is  ParaPaardopgericht als onderdeel van het Fonds Gehandicaptensport. Waar het Fonds Gehandicaptensport zich inzet om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, zet  ParaPaard  zich specifiek in voor de aangepaste paardensport. Door maneges en stichtingen financieel te steunen wordt paardrijden voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke en/of zintuigelijke handicap mogelijk gemaakt.

Koop Karel

Kareltje is de knuffelmascotte van Sportfonds  ParaPaard. Koop Grote Karel voor € 29,95 en de sleutelhanger voor € 9,95 in de stand in het promodorp! De opbrengst van de verkoop gaat naarParaPaard. Steun Sportfonds  ParaPaard, kijk op  www.parapaard.nl  voor meer informatie.