Line-up met ruiters van wereldklasse tijdens de opening van het Reem Acra FEI World Cup™ Dressage  seizoen 2012/2013
door Louise Parker

Olympisch zilver winnares Adelinde Cornelissen met haar grote gelderse ruin Parzival zullen aanvulling geven aan het met sterren bezaaide veld voor de opening van de Reem Acra FEI World Cup™ Dressage 2012/2013 dat volgend weekend begint in Odense, Denemarken.  

Tijdens alle wedstrijden van de Reem Acra FEI World Cup™ Dressage zijn er punten te behalen die belangrijk zijn voor de finale in Götenborg, Zweden volgend jaar april. Titel verdedigster Cornelissen hoeft alleen te laten zien dat zij en Parzival nog in top vorm zijn, net zoals tijdens de Olympische spelen deze zomer, waar zij individueel zilver wist te behalen. Dit bewijst het sterke deelnemersveld.  

Helen Langehanenberg (GER) werd tweede bij de Reem Acra FEI World Cup™ Dressage 2011/2012 finale in Den Bosch, afgelopen april.
Het was een nek- aan nek race met de winnaar, Cornelissen, wiens graad van moeilijkheid in de kür net wat hoger lag wat haar het voordeel gaf aldus juryvoorzitter Ghislain Fouarge. Langehanenberg zal ook rijden tijdens de opening van de wereldbekerwedstrijd in Denemarken.

De koningin van de kür
Al vele jaren is onze eigen Anky van Grunsven toch wel de konigin van de kür gebleken. Zij wist, in een periode van 13 jaar, negen overwinningen in de FEI World Cup™ Dressage op haar naar te schrijven. Dit is een buitengewoon en een ongeëvenaard  record.

Maak je klaar voor weer een spannende start van het Reem Acra FEI World Cup™ Dressage seizoen..