Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margarita de Bourbon de Parme is sinds 1 december 2012 toegetreden tot het bestuur van het paardensportevenement Jumping Amsterdam. Prinses Margarita neemt daarmee de plaats in van Albert Winninghoff. De oud COO van het Amerikaanse reclamebureau Leo Burnett Worldwide nam recent afscheid van zijn functie.

Binnen het bestuur zal prinses Margarita zich bezighouden met het relatiebeheer en de contacten met vrijwilligers, functionarissen en de sponsors van Jumping Amsterdam. Eerder dit jaar werden dressuuramazone Imke Schellekens-Bartels en springruiter Jeroen Dubbeldam benoemd tot sportadviseurs.

Van donderdag 17 tot en met zondag 20 januari 2013 vindt de 54e editie van Jumping Amsterdam plaats in de Amsterdam RAI. De internationale top strijdt in onder andere de Reem Acra FEI World Cup™ Dressage Qualifier en de Grote Prijs van Amsterdam springen om de goed gevulde prijzenpot. Hiernaast kunnen bezoekers genieten van een programma vol show en entertainment met onder andere het eerste Nederlandse optreden van de Franse filmstuntman Mario Luraschi en het nieuwe programmaonderdeel op zondagavond: ‘Mennen in Mokum’.